KOSKOCA MERSİN’DE 50 KEDİYİ KORUYAMADIK!


 

Sel afetinin üzerinden 42 gün geçmesine rağmen sular altında kalan Kampüs Hayvan Barınağı’nda elektrik, ısınma ve hijyen problemlerinin çözülememesi nedeniyle onlarca hayvan hayatını kaybetti.

Barınak yöneticisi Nilgün Derviş, Büyükşehir Belediyesi’ne birçok defa başvuru yaprıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’i vuran sel afetinde en büyük yarayı alan, özürlü ve yaşlı hayvanların yaşadığı Mersin Üniversitesi Çiftlikköy yerleşkesinde yer alan ve içerisinde 350 hayvana hizmet verilen Kampus Hayvan Barınağı’nda; elektrik ve ısınma sisteminin hasar görmesi ve hijyen problemleri nedeniyle 50 kedi hayatını kaybetti. 
Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde yeni yapılan barınağa taşıyacağı hayvanlar; sel afetinin üzerinden 42 gün geçmesine rağmen barınaktaki elektrik sisteminin hasar görmesi, ısınma ve hijyen problemlerinin çözülememesi nedeniyle bir bir ölüyor!
Geçtiğimiz günlerde küçük çaplı bir yangının da meydana geldiği barınakta kötü koşullar nedeniyle birçok kedi ve köpeğin dışkısında kan görüldüğü, dizanteri ve uyuz hastalığının da artış gösterdiği iddia ediliyor. 

“KADIN GÜCÜYLE BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA YETMİYOR”
Kampus Hayvan Barınağı’nda yaşanan sıkıntılara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Barınak Sorumlusu ve Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş, Büyükşehir Belediyesi’ne ilk günden itibaren başvurmalarına rağmen 42 gündür hiçbir yardımın gelmediğini ifade etti. Barınağın elektrik ve ısınma sorununun bir önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Derviş, yaklaşık 50 hayvanın hayatını kaybetmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bürokratlarının sorunlara duyarsız kaldığını savundu. Az sayıdaki gönüllü ile sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını söyleyen Derviş “Gönüller çoğunlukla kadınlardan oluşmakta, yani kadın gücüyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Yardım çığlığımıza hala cevap alamadık. 
Selin ardından suyun tahliyesi için bir ekip ve elektrik uzmanı gerekiyordu ama olmadı. Onun için belediyemize sitemliyim” dedi. 

“BİZ YARDIM ARARKEN ONLAR BİR BİR ÖLDÜLER”
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ilgili bürokratları tarafından yanlış yönlendirildiğine inandığını dile getiren Derviş, “Belediyenin Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü bürokratları yardım taleplerimize ısrarla; buranın belirli bir süre sonra taşınacağı yanıtı vermekteler.  
Biz yardım ararken, yaklaşık 50 kedimiz hayatını kaybetti. Burada çalışan veteriner hekimlerimiz ve personeller Büyükşehir'e aittir. Buradaki durum hakkında çalışanlardan çok rahat bilgi alabilirler” dedi.

“NEYE İHTİYAÇLARI VARDI DİYE DURUP KİMSE DÜŞÜNMEDİ”
Büyükşehir Belediyesi’nin kentte hizmet etmek için varolduğunu ifade eden Derviş “Bu barınak kentte hizmet veriyor. Buradaki hayvanların da belediye hizmetlerinden payını almasını istiyoruz. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bize takındığı tavır misyonuna yakışmamaktadır. 
Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokolü bir kenara bırakalım, barınakta 350 canlı yaşıyor ve bunlara sahip çıkılması gerekiyor. 

“MEHMET CÜCÜK, O KOLTUĞA HAYVANLARIN HAYATINI ALT ÜST ETMEK İÇİN OTURTULMUŞ”
Bu kadar felaket yaşadıktan sonra koskoca Büyükşehir Belediyesi; 2 – 3 kişilik bir ekip ile ‘geçmiş olsun, ne yapabiliriz’ demeye gelemez miydi? Mersin’de yüzlerce kedi evi kuruluyor. Mamalar, araçlar alınıyor. 
Burhanettin Kocamaz’ın hayvanlara bakış açısının da samimi olduğunu düşünüyoruz ancak bürokratları aldıkları maaşı hak etmiyorlar. Maaş aldıkları kurumdaki görevlerini kötüye kullanarak, hem bizleri hem de hayvanlarımızı mağdur ediyor, hatta öldürüyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanına da ihanet etmiş oluyorlar. 
Kediler ve köpekler için bu kadar hizmet etmeye çalışan ve projeler üretmeye çalışan bir belediye; 350 kediyi ölüme terk ederek ne kadar inandırıcı olabilir? Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük’ün, o koltuğa hayvanların hayatını alt üst etmek için oturtulduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

“BU HAYVANLARI BÜYÜKŞEHİR’E NASIL TESLİM EDECEĞİZ”
Konuşmasının son bölümünde çok üzgün olduğunu ve barınakta yaşam savaşı veren hayvanların geleceğinin çok karanlık olduğunu söyleyen Derviş, “Yıllardır oradan şuraya çöp torbası gibi taşıdığım bu hayvanların Büyükşehir'in barınağına ileride hangi güven duygusu ile teslim edeceğim hakkında tereddütlerim var” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA