“SANDIĞA GİDİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANDIĞA GİDİN!”


 

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm vatandaşlara referandumda oy vermesi için çağrıda bulundu.

Özyiğit, sandığa gitmenin ülke açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

SONER AYDIN

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, mecliste görüşmeleri sona eren 18 maddelik Yeni Anayasa’yı ve referandum öncesi son gelişmeleri değerlendirdi. Gazeteciler Cemiyeti’nde basınla bir araya gelen Özyiğit, konuşmasına hafta sonu gerçekleştirilen Şehir Hastanesi açılışına katılmak isteyen gazetecilere uygulanan akreditasyon engelini kınayarak başladı. Özyiğit, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Mecliste kabul edilen ve cumhurbaşkanına sunulan Yeni Anayasa paketinin 18 gün geçmesine onaylanmamasının düşündürücü olduğunu dile getiren Özyiğit, “Sayın Cumhurbaşkanı 7 gün geçmesine rağmen paketi onaylamadı. Burada aklımıza farklı şeyler geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu metni onaylamayarak toplumun kuşku ve korkularını arttırmaktadır. Tarihi belli olmamasına rağmen evet kampanyası devletin imkanlar kullanılarak başlatılmıştır” diye konuştu. 

“YENİ ANAYASAYA NEYİ ÇÖZECEK?”
Referandum öncesi Mersinlilere sandığa gitme çağrısında bulunan Özyiğit, “Mersin ilimizin son iki referandumda sandığa gitmeme oranı oldukça yüksektir. 2010 referandumda yüzde 28, yani 314.000 kişi, 2014 referandumda ise yüzde 23, yani 274.000 kişi sandığa gitmemiştir. Bu tabloda bize gösteriyor ki sandığa gitmek ülke açısından çok önemlidir. “Bu anayasa değişikliği Türkiye'de hangi sorunu çözecek? İşsizliği mi çözecek? Terörü mü bitirecek? Ekonomiyi mi düzeltecek? 15 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi neyi istedi de yapamadı?” yaptıkları ortada değerli arkadaşlar. Camiye kışlaya, adliyeye, okula siyaseti sokan, devletin kadrolarına yandaşlarını yerleştiren, ekonomik krizi yaratan, Anayasayı ve hukuku yok sayan kendileri değil mi? FETÖ terör örgütünün ekonomik ve siyasi alanda güçlenmesini sağlayan kendileri değil miydi? Adeta devlet partisi olan AKP tüm uygulamalarını kendi ideolojisi ve inancı doğrultusunda yaşama geçirmedi mi? Toplumdaki ayrışmayı sağlayan kendileri değil miydi?” şeklinde konuştu. 

“MERSİN’DE HAYAT DURDU”
3 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirilen Mersin Şehir Hastanesi açılışı öncesi kentte alınan olağanüstü önlemlere tepki gösteren Özyiğit,  kentte güvenlik nedeniyle hayatın durduğunu savundu. Adana Havalimanı’ndan Mersin’e kadar yollarda olağanüstü önlemlerin alındığını tespit ettiklerini kaydeden Özyiğit, “Mersin’e şehir dışında yüzlerce polis, yüzlerce araç getirildi ve bir açılış yapıldı. Adana Şakirpaşa Havaalanına inmesi gereken uçaklar Kayseri’ye yönlendirilerek Sayın Cumhurbaşkanı gidene kadar orada bekletildi. Burada amaç referandumla ilgili bir başlangıç yapmak” dedi. 

“ŞEHİR HASTANESİNİN MALİYETİ GİZLENİYOR”
Açılışı gerçekleştirilen şehir hastanesinin gizlenen ve anlatılmayan bir boyutu da yüksek maliyeti olduğunu sözlerine ekleyen Özyiğit, “Kamu özel ortaklık modeli ile yapılan Şehir Hastanelerinde arsayı devlet verecek, binayı özel şirket yapacak. Devlet bina için şirkete 25 yıl boyunca kira ödeyecek. Bu arada hastanenin tüm kullanım alanlarını şirket işletecek. Şehir hastanesinin kent merkezine mesafesi yaklaşık 30 dakikadır. Acil olan bir durumda kişinin hayatını kaybetme riski oldukça yüksektir. Devlet ile şirket arasındaki sözleşme gereği yıllık doluluk oranının % 70 olması gerekmektedir. Şayet bu oran doldurulamazsa farkı devlet karşılayacaktır. Merkezde bulunan iki hastanenin kapatılmasının nedeni de bu dur. Hasta olsa da olmasa da şirket parasını tahsil edecektir. Mitingde hamaset nutukları atarak şehir hastanelerini övenler, maliyetini de açıklamak zorundadırlar. 1m2 sinin 848, 1 yatağın ise 243 dolara mal olacağını söyleyen sağlık bakanlığına buradan soruyoruz, dolar kuru yükseldikçe şehir hastanelerinin maliyetleri ne kadar olacaktır. Bu günkü kur fiyatı oranı ile hesaplarsak 1m2 si 3.80 TL. Ye, 1 yatağın ise 924 TL. ye mal olacağını da görebiliriz. Şehir hastanesine gittiğimizde muayene için soyunurken, esasında nasıl soyulacağımızı da görmekteyiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA