HALKIN İSTEMEDİĞİ TAŞOCAĞI MAHKEMEYE TAŞINIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKIN İSTEMEDİĞİ TAŞOCAĞI MAHKEMEYE TAŞINIYOR


 

Mut İlçe Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Sarıtaş mevkiinde kurulmak istenen taşocağını mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

İlçeye bağlı Deveci Mahallesi Sarıtaş TOKİ Konutları mevkisinde kurulmak istenen taş ocağına yönelik vatandaşların isyanına hak veren Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, "Yasalara saygılıyız, ama toplumun huzurunu bozacak şeylerde vatandaşımızın yanında oluruz" dedi. 

Evlerinin yakınında taş ocağı istemediklerini söyleyen vatandaşlar, "Yıllar sonra bir ev sahibi olduk. Evimizin yakınında taş ocağı olmaz. Her konuda rahatsız olacağız. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" çağrısına olumlu cevap veren Başkan Yılmaz, "2012 yılında ruhsatı alınmış. Ama bazen yasa halkın rahatsız edilmesi anlamına gelmez. İlçe merkezine yakın olan taş ocağına karşıyız, bu konuda halkımın yanındayız. Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Biz her ne olursa olsun vatandaşın yanındayız. Sarıtaş Taşocağı 2012’yılında ruhsatın verilmiş. Bu güne kadarda gizli tutulmuş. Bu konuda çok değişik sıkıntılar var. Olayları okumaya çalışıyorum. Valilikten 2012 yılında ruhsat alınmış. Buna da o günün Belediye Başkanı ve yetkililer onay vermiş. Olayı biz o dönemde il genel meclisinin gündemine taşıdık ve karşı çıktık. O dönemki sekreterler ve bürokratlar sağılığımızda buna izin vermeyiz dediler. Dönemin Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’e de bilgi verildi ve bizim sağlığımızda ruhsat verilmeyecek dendi. Şimdi konuyu mahkemeye taşıyoruz. Belgeleri de BİMER’den Muhtarlar Derneğimizle beraber talep ederek elde ettik. Bu ciddi bir sorun. Yasalara saygılıyız ama toplumun huzurunu bozacak şeylerde vatandaşımızın yanında oluruz” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA