KAYMAKAM PAMUK, DOMATESİN PİYASASINI ARTTIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYMAKAM PAMUK, DOMATESİN PİYASASINI ARTTIRDI


 

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, ziyaret ettiği Erdemli Yaş Sebze Meyve Komusyoncuları Derneği’nde günlük piyasa kurulumuna katıldı. Pamuk’un ziyareti, 1 lira 20 kuruş seviyesindeki domates piyasasını 10 kuruş artırdı.

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçe ekonomisinin kalbi konumundaki Erdemli Yaş Meyve Sebze Komisyoncuları Derneğini ziyaret ederek komisyoncu ve çiftçilerle bir araya geldi. Dernek binasında bir konuşma yapan Kaymakam Pamuk, "İlçemiz ekonomisinin kalbi sebze meyve halinde atıyor. Burası Erdemli ekonomisine doğrudan etki yapan bir yer. Onun için her zaman diyaloga açığız, kapımız sizlere açık. Bizlere iletmek istediğiniz bir problem ya da bize iletmek istediğiniz bir husus olursa kapımız açıktır. Her zaman için yardımcı olmaya hazırız. Kaliteli üretim ve bol kazançlar

diliyorum" dedi.
Erdemli Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fazıl Koşar da, tarıma dayalı Erdemli ekonomisinde limon ve domates üretiminin en büyük paya sahip olduğuna dikkat çekti. İlçe üreticilerinin ihracatlık ve iç piyasa için en kaliteli domatesleri üretme gayretinde olduğunu ifade eden Koşar, "Üretimin en yoğun olduğu dönemlerde sebze meyve halimize günlük 2 bin tonun üzerinde domates gelmektedir. Erdemli çiftçisi gerek yurt içi gerekse ihracat için en kaliteli domatesi yetiştirmektedir" diye konuştu. 
Mersin Büyükşehir yetkilileri ise yeni halin bir yıl içinde hizmete gireceğini dile getirdi. Kalitesine göre 1 lira 20 kuruş civarında seyreden domates piyasası Kaymakam Pamuk'un 10 kuruş daha ilave edilmesi temennisiyle 1 lira 30 seviyesine çıktı. 
Piyasa kurulumunun ardından Kaymakam Pamuk, beraberinde Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fazıl Koşar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hal esnafını ziyaret etti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA