BEDAVAYA SATILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEDAVAYA SATILACAK!


 

Mersin’de Ziraat Bankası’na olan borcunu ödeyemeyen çiftçinin tarlası banka tarafından değerinin üçte biri fiyatına açık arttırma ile satılacak!

SONER AYDIN

Mersin’de sel, don, fırtına afeti yaşayan çiftçinin tarlası Ziraat Bankası tarafından haciz getirilerek satılığa çıkartıldı. Adanalıoğlu’nda yaşayan Çetin Can isimli çiftçinin tarlası Mersin Adliyesi Müzayede Salonu’nda saat 14.00’de açık arttırma ile satılacak. Tarlası açık arttırma ile satılacak Çetin Can, “Tarlam satıldığı zaman sefil olacağım. Dilencilikten başka yapacağım bir şey yok” diyerek yardım istedi.

“1 MİLYON 700 BİN LİRALIK ARSA 700 BİNE SATILACAK”
Adanalıoğlu’nda 4 parselden oluşan 37 dönümlük tarlanın yaklaşık değeri 1 milyon 700 bin lira ancak banka tarafından görevlendirilen ekspertiz, tarlanın değerini 1 milyon 402 bin lira olarak belirledi. Banka ise müzayedede 1 milyon 700 bin liralık tarlayı ekspertizin belirlediği değerin yarısına yani yaklaşık 700 bin liradan satacak. Müzayedeye tarlası satılığa çıkartılacak çiftçilerin yanı sıra Ziraat Odası’nın da katılıp satışa engel olacağı öğrenildi. 

“EKMEK TEKNEMİZ ELİMİZDEN ALINACAK”
Yaklaşık 40 yıldır çiftçilik yapan 57 yaşındaki Can, “Bizim ekmek teknemiz bu. Bir çocuğum okuyor, diğerleri bu sene mezun oldu. Orada eşimin, baldızımın arsası var. Onlarda satılacak. Bundan başka gelirimiz yok. Son 3 sene içinde yaşadığımız bunca felakete, ürünlerin elimizde kalmasına rağmen böyle bir şey yaşamadık. Sel, don, felaketi ürünümüzü elimizden aldı, bir tek bir parça toprak kaldı elimizden. Onu da Ziraat Bankası elimizden alacak. Biz sicili temiz çiftçileriz. Ancak yaşadığımız afetlerden dolayı mağdur olduk, borcumuzu ödeyemedik. Borcumuzu ödeyemediğimiz için adımız sahtekara, dolandırıcıya çıktı. Borcunu ödeyemeyen çiftçi olarak adımız çıktı. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

“TARLAKLARIN YÜZDE 20’Sİ İCRALIK”
Mersin Ziraat Odası Meclis Üyesi Süleyman Kaçar, tarla satışlarının önüne geçilmezse, çiftçinin yok olacağı uyarısında bulundu. Bölgede birçok çiftçinin borç ödeme sıkıntısı içinde olduğunu ve tarlaların yaklaşık yüzde 20’sinin icraya verildiğini kaydeden Kaçar, “Çiftçinin borcu gırtlağa dayandı. Birçoğunun borcu takside bağlandı ama zor durumdalar. Adanalıoğlu’nda, Kazanlı’da, Tarsus’ta bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Tarlaların yaklaşık yüzde 20’si icralık durumda. Tarlaların satılmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Biz bu bölgenin ‘Afet Bölgesi’ ilan edilip, borçların silinmesini istiyorduk. Gerek sayın bakan, gerek iktidar ve muhalefet milletvekilleri geldiğinde bu talebimizi dile getirdik. Selden zarar gördük, dondan zarar gördük, fırtınadan zarar gördük eğer tarlalarımız da satılırsa silinip gideceğiz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA