TARTIŞMALI UYGULAMA KALDIRILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI UYGULAMA KALDIRILDI!


 

Toros Devlet Hastanesi, gelen tepkiler üzerine tecavüz mağdurlarını teşhir eden “Tecavüze uğramış hasta” uygulamasını kaldırıldı.

SONER AYDIN

Mersin Toros Devlet Hastanesi, sağlıkçılardan ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine  imza attığı skandal uygulamaya son verdi. 
Hastane, tecavüz mağdurlarını ‘Sarı Alan’da beklemesi gereken “baş ağrısı, karın ağrısı, böbrek ağrısı” gibi hastalar arasına almıştı. Hastanenin uygulamasına tepki gösteren sağlıkçılar ve psikologlar uygulamanın tecavüz mağdurlarını ifşa ettiğini ve hastaneden uzaklaştırdığını savundu. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Dr. Ful Uğurhan, sağlık çalışanlarının uygulamadan haberdar olmadığını, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ve kapıya asılan yazının mahremiyetle ilgili kısmını fark etmediklerini söyledi. 

“HASTALIĞI SADECE HEKİM BİLMELİ”
Uygulamanın fark edilmesinin üzerine kaldırıldığını ifade eden Dr. Uğurhan, acil servislerde yer alan sarı, kırmızı, yeşil alanların gerekli olduğunu dile getirdi. Ancak Toros Devlet Hastanesi’ndeki söz konusu uygulama ile birlikte tecavüze uğramış kişilerin teşhir olduğunu savunan Dr. Uğurhan, “Bunu sadece hekim bilmeli. Çünkü tecavüze uğramış bir kişi o alanda bekleyince bir nevi damgalanmış oluyor. Etik açıdan sorunlara yol açabilecek, yanlış bir uygulama olmuş. Hasta mahremiyeti açısından uygun değil. Bu kadar mahremiyeti olan bir konunun bu kadar ortada olması yanlış. Beklediğiniz alanda hastalığınızın deşifre olmaması lazım. Hekimlerin bu konuda daha dikkatli olması gerekli” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA