Elektrik kullanımı daha da arttı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Elektrik kullanımı daha da arttı


 

Yaz Saati Uygulamasından vazgeçilmesinin israf ve zarara neden olduğunu belirten Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, ülke olarak yüzde 6,5 zarar edildiğini altını çizdi.

Mehmet Nabi Batuk

Gün ışığından daha fazla yararlanmak için her yıl uygulanan Yaz saati Uygulaması tartışmalarını gazetemize değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, uygulamanın kaldırılması nedeniyle enerji kullanımının arttığını ve ülkemizin yüzde 6,5 oranında zarar ettiğini belirtti.

“MİNİMUM ENERJİ İLE MAKSİMUM İŞ YAPMAK LAZIM”

En doğru uygulamanın; enerjinin verimli olarak kullanılması olduğunu ifade eden Atar, ancak endüstriyel faaliyetlerin artması ile ilgili bir enerji talebinin olduğunu kaydetti. Türkiye’nin enerjisinin yüzde 70’ini ithal eden bir ülke olduğunun altını çizen Seyfettin Atar, “Doğal gazda, petrolde, yeni enerji kaynaklarında bağımlıyız. Bunun için enerji kaynaklarını verimli kullanmalıyız. Eğer biz mevcut enerjimizi verimli kullanırsak, minimum enerji ile maksimum iş yaparsak, bu bizim için en büyük enerji kaynağıdır” dedi.

“ENERJİ TASARRUFU YAPILMAYACAĞI ZATEN KESİNDİ”

Elektrik Mühendisleri Odası’nın tüm uyarılarına rağmen, verimli saat uygulamasının kaldırıldığını söyleyen Başkan Atar, bugün bu uygulamanın kaldırılması nedeniyle Kasım ayı enerji kullanımının yüzde 60 arttığının altını çizdi.

Atar, “Mevcut saat uygulamasının ülkemize enerji tasarrufu sağlamayacağını aksine enerji kullanımını daha da arttıracağını uygulama öncesi dile getirmiştik. Çünkü Türkiye’nin konumundan kaynaklı olarak bir enerji tasarrufu yapılmayacağı zaten kesindi. Artık belli bir zaman geçti. Bunların sonuçları önümüze geldi. 2015 yılı Kasım ayı içerisiyle 2016 yılı Kasım ayı içerisindeki enerji tüketimi yüzde 60’lık bir oranda artmış durumdadır. Bu artış net olarak görünmektedir” şeklinde konuştu.

“SÖYLEDİKLERİMİZİ DOĞRULAMIŞ OLDUK”

Enerjiyi verimli kullanmak amacıyla verimli saat uygulamasının kaldırılması ile Türkiye’nin yüzde 6,5 zarar ettiğini ifade eden Atar, “Bu uygulama düzenli elektrik kesintilerine sebep oldu. Ayrıca bu kış daha da çok soğuk geçmekte. Bundan kaynaklı olarak da çok büyük sıkıntılar yaşanmakta. Öte yandan şuanda çocuklar sabahın köründe daha gün ışımadan kalkıyor. Hatta insanlar ev soğuk olmasın diye ısınma sistemini daha erken kullanmaya başlıyor. Kahvaltı, giyinme süreçleri derken bütün işlerimizi karanlıkta yapmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle de enerjiyi daha fazla kullanıyoruz. Ve bundan dolayı da tüketimde artış yaşandı. Tabi bu bizim için bir deneyim oldu. Söylediklerimizi doğrulamış olduk. Gelecekte uygulamanın; önce işin uzmanları ve bilim insanları tarafından güzel bir çalışma yapıldıktan sonra uygulamaya koyulması daha doğru olacaktır. Bir daha böyle hatalara düşülmemesi gerekir” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA