“Akkuyu’yu 2023’te açmayı planlıyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Akkuyu’yu 2023’te açmayı planlıyoruz”


 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali’ni ziyaret ederek, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralinin kurulacağı Mersin’in Gülnar ilçesindeki Akkuyu bölgesinde yapımına devam edilen Nükleer Santral inşa çalışmalarını denetledi. Şantiyeyi havadan inceleyen Bakan Albayrak, daha sonra mühendisler ile bir ayara gelerek inşaat süreci ile ilgili olarak bilgi aldı. Daha sonra kişisel Twitter hesabı üzerinden bazı açıklamalarda bulunana Albayrak, Santralin yapımını 2013’te tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını iletti.

“2023'TE HİZMETE ALMAYI PLANLIYORUZ”

Bakan Albayrak, kişisel Twitter hesabında şunları söyledi: “Akkuyu,'3+ teknolojiyle' alanında en ileri güvenlik standartlarına sahip olacak. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımı olan Akkuyu Nükleer Santrali, sadece Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesini ileri taşımayacak, Türkiye, nükleer tıptan sanayiye, uzay teknolojisinden tarıma, çok geniş yelpazede barışçıl nükleer ürün geliştirme kapasitesine de erişecek. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine katkı sağlayacak Akkuyu NGS'yi inşallah, 2023'te hizmete almayı planlıyoruz."

SANTRAL NEREDE VE NE ÖZELLİKTE?

Akkuyu Nükleer Santrali, Mersin Gülnar ilçesi, Büyükeceli Kasabası Akkuyu sahasında yapılacak. Yapıldığında Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olma özelliğini kazanacak. Akkuyu mevkii, devletlerarası anlaşma ile Rus kamu şirketi olan Atomstroyexport (ROSATOM'a bağlı Atomenergoprom'un alt şirketi) şirketine bedelsiz şekilde verildi. Atomstroyexport şirketi bu alana kendi ekonomik kaynakları ile nükleer enerji santralini kuracak. Anlaşma gereği üretilen enerjiyi 15 senelik garanti ile Türk Devletine satacak. Ne zaman çalışmaya başlayacağı kesin bilinmemekle beraber Albayrak’ın yaptığı gibi açıklamalarla ortalama bir tarih oluşmuş durumda. Santral 1200 MWe'lık dört reaktör ünitesinden oluşacak. 4800 MWe'lık gücüyle Türkiye'nin “elektrik üretiminin” sadece %6'sını karşılayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA