Mersin’de geçen yıl 46 cinayet oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de geçen yıl 46 cinayet oldu!


 

Türkiye’nin şiddet (cinayet) haritası yayınlandı.

Türkiye'nin şiddet (cinayet) haritası yayınlandı. Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı'nın hazırladığı verilere göre; silah kullanımı 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 artış gösterdi. Akdeniz’in en hırçın ili Adana olurken, Mersin geçen yıl işlenen 46 cinayet ile ikinci oldu!

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı, Türkiye'nin 2016 yılındaki cinayet haritasını yayınladı. Harita, basına yansıyan veriler baz alınarak oluşturuldu. Buna göre 2016'da 2 bin 720 bireysel silahlı olay yaşandı. Bu olaylarda, 2 bin 56 kişi hayatını kaybetti. Bazıları ağır olmak üzere, bin 961 kişi yaralandı.

2016'da şiddetin illere göre dağılımına bakıldığında, 246 olayla İstanbul birinci sırada yer aldı. Onu Karadeniz bölgesinde en çok olayın yaşandığı Samsun takip etti. 141 olay ile Adana, Türkiye genelinde 3'üncü sırada yer aldı. Bununla birlikte İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli de en çok şiddet olaylarının yaşandığı şehirler arasında bulundu. Karadeniz bölgesinden Bayburt, Gümüşhane ve Ardahan ise en sakin iller oldu.

Güneydoğu'daki şiddet haritasında, 2015'te 87 olayın yaşandığı Gaziantep, 2016'da 99 olayla yine ilk sırada yer aldı. Onu Şanlıurfa ve Diyarbakır izledi. Yaşanan olaydaki can kayıplarına, bölgeler bazında bakıldığında 496 ölümlü vakayla Marmara bölgesi yine birinci sıralarda. Onu 338'le Akdeniz ve 304 ölümle Ege bölgesi izledi.

İstatistiklere bakıldığında en çok olayın yaşandığı İstanbul, aynı zamanda en çok ölümün de yaşandığı il oldu. 127 cinayetin işlendiği Adana, İstanbul'u takip etti. 3. sırada da 115 cinayetle İzmir yer aldı.

Rapora göre; Akdeniz Bölgesi’nin en hırçın kenti Adana olurken, Mersin 46 cinayet ile bölgesindeki ikinci il oldu.  Geçen yıl bölgedeki diğer illerde yaşanan bireysel silahlı şiddetin rakamları ise şöyle oldu: Kahramanmaraş 31, Hatay 28, Osmaniye 26, Isparta 8.

ŞİDDET OLAYLARINDA KULLANILAN SİLAHLAR

İstatistiklere bakıldığında; 2016 yılında şiddet olaylarında ateşli silahların kullanımında önceki yıla göre yüzde 7’lik bir artış dikkat çekiyor. 2016 yılında olayların yüzde 78’inde ateşli silahlar (Yani yüzde 43’ünde kalaşnikof dahil uzun namlulu silahlar, yüzde 30’unda tabanca ve yüzde 5’inde de beylik silahları kullanılmış), yüzde 22’sinde ise çoğunluğu bıçak olmak üzere satırdan baltaya kesici aletler kullanıldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA