2016’da Mersin’de 9 kadın öldürüldü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2016’da Mersin’de 9 kadın öldürüldü!


 

Kadın cinayetleri her geçen gün artarken geçen yıl Türkiye’de 328, Mersin’de ise 9 kadının öldürüldüğü açıklandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun hazırladığı rapora göre 2016 yılında, ülkemizde 328 kadın yaşamını yitirdi. 2016 yılında Mersin’de 9 kadının öldürdüğü bildirildi.

Rapora dair açıklamaya göre, kadın cinayetleri bilançosu daha önceki yıllara oranla arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun  2015'teki rapor sonuçlarına göre 303 olarak açıklanan cinayet sonucu hayatını kaybeden kadınların sayısı, 2016 yılında 328'e yükseldi. Raporda şu ifadelere yer verildi; “2016 yılında 328 kadın kardeşimiz hayatını kaybetti. Öldürülen kadın kardeşlerimizin yüzde 45’i kendi hayatlarına dair karar almak istediği için, boşanmak istediği için, ilişkisini sonlandırmak istediği için öldürüldü. Kadınlar en yakınları tarafından öldürülürken, yüzde 46’sının çocuğu vardı.

OHAL ile beraber kadına yönelik şiddet arttı, kadınlar türlü işkencelerle öldürüldü. Devlet kadınları korumadı. Bu yıl kadınların %70’i silahla ve kesici aletle öldürüldü. Bu yıl öldürülen kadınların %20’si genç kadınlarken, yine OHAL dönemiyle beraber 15 yaşından küçük kız çocuklarının da erkekler tarafından öldürülmesine şahit olduk. Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller: İstanbul’da 34, Adana’da 17, Ankara ve İzmir’de 16, Antalya ve Gaziantep’te 14, Kocaeli ve Muğla’da 11, Manisa ve Konya’da 10, Mersin’de ise 9 kadın kardeşimiz öldürüldü” denildi. (bülten)

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA