Sokakta kalan askerin dramı kenti karıştırdı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sokakta kalan askerin dramı kenti karıştırdı!


 

Mersin’de kalacak yeri olmadığı için sokaklarda yatan askerin dramı ile ilgili ilginç gelişmeler yaşandı! Valilik,”Hala ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz” derken, Büyükşehir Belediyesi askerin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak, sosyal tesislerde misafir ettiğini açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin’de, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüyen ve kendisini büyüten ailesini küçük yaşta kaybettikten sonra sokaklarda yaşamaya başlayan İsmail Tutkun, vatani görevini tamamlamak üzere gittiği İzmir’den hava değişimi nedeniyle döndüğü Mersin’de gidecek yeri olmadığı için barınma ihtiyacını sokaklarda karşılamaya başladı.

Tutkun’un yaşadığı dramın yapılan haberler ile ortaya çıkması üzerine yetkililerden açıklamalar geldi.

VALİLİK: “HALA İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILIYORUZ”

Mersin Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, haberlerin asılsız olduğunu savundu. Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan incelemede haberde adı geçen kişiye çeşitli tarihlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi destek yapıldığı, daha sonraki müracaatında ise kalacak yerinin olmadığını beyan etmesi üzerine 10.01.2017 tarihinde Merkez Öğretmenevi’ne yerleştirilerek hava değişimi süresince burada konaklamasının sağlandığı ve halen tüm ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanmak suretiyle burada konaklamaya devam ettiği tespit edilmiştir.

Haberde adı geçen kişinin hava değişimi için Mersin’e geldiği süre zarfında sokakta kaldığı, hiçbir kurumun ona yardım etmediği ve kimsenin sahip çıkmadığı iddiaları tamamen asılsız ve gerçek dışıdır” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR: “ASKERİMİZE SAHİP ÇIKTIK”

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, askere sahip çıkıldığı belirtildi. Er İsmail Tutkun’un, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal tesislerinde misafir edilmeye başlandığının belirtildiği açıklamada, Tutkun’un tüm ihtiyaçları karşılandıktan sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’la bir araya geldiği bildirildi.

Er İsmail Tutkun’u makamında ağırlayan ve onunla sohbet eden Başkan Kocamaz, “Bu ülkenin askeri de polisi de bizim için çok kıymetli. Bizler için canını hiçe sayan, göklerde dalgalanan bayrağımızı indirmemek için hiç düşünmeden canlarını verecek olan askerimize ve polislerimize sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. Bizler de vatani görevini gerçekleştirdiği sırada, geçirdiği rahatsızlık sonucu memleketi Mersin’e gelen ve kalacak yeri olmadığını öğrendiğimiz askerimize Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sahip çıktık. Artık askerimiz Büyükşehir Belediyemize ait sosyal tesislerimizde misafirimiz olacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA