ABD ADANA KONSOLOSU MERSİN CEMEVİ’Nİ ZİYARET ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ABD ADANA KONSOLOSU MERSİN CEMEVİ’Nİ ZİYARET ETTİ


 

ABD Adana Konsolosu Arnold H. Campbell ile Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joanna M. Schenke, Mersin Cemevi’ni ziyaret etti.

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, ziyarette Mersin’de, Türkiye'nin her ilinden Alevi görmenin mümkün olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde Alevilik kabul görmüyor. Avrupa’ya baktığımızda  Alevilik kabul görüyor. Aleviler inancını özgür olarak yaşıyor. Kendi  ülkemizde inancımızı özgürce yaşamak istiyoruz. Ama ne yazık ki kendi ülkemizde Cemevleri ibadet yeri olarak kabul görmüyor. İnanıyorum ki bu uzun süre devam etmeyecektir. Biz Aleviliğin bir inanç olduğunu söylüyoruz. Biz Aleviyiz ve kendi inancımızı tarif ediyoruz. Bizim dışımızda bizim inancımızı başkalarının anlatmasını kabul etmiyoruz.

Türkiye'de bir cami ile cemevinin eşit olanaklardan yararlanmıyor. Ülkemizdeki  egemen anlayış sadece Müslümanlar yaşar ve ibadet yeri sadece camidir. Devlet, cemevlerini ibadet yeri olarak kabul etmiyor. Bir Alevi köyüne zorla cami yaptırılmasını kabul etmiyoruz. Bu sıkıntılar süreç içerisinde giderilirse bu topraklarda yaşayan bütün kimliklerin ve inançların barış içerisinde yaşayacağına inanıyoruz. Halk çok sağduyulu. Yüzlerce yıldır birlikte yaşıyor ama oy avcılığı yapan, saltanat ve koltuk peşinde olan politikacıların çok ciddi istismarları var. Halkı bunlar karşı karşıya getiriyor. ABD Adana Konsolos Vekili Arnold H. Campbell ile Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joanna M. Schenke ‘ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA