KAR YAĞIŞI BİTTİ, ESARETİ KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAR YAĞIŞI BİTTİ, ESARETİ KALDI


 

Mersin’in Silifke ilçesinin yüksek kesimlerine yağan kar, camilerin, okulların, ahırların, ev ve iş yerlerinin çatılarını çökertip, demir elektrik direklerinin yıkılmasına neden oldu.

Yaklaşık 35 gün önce başlayan ve aralıklarla 20 gün devam eden kar yağışı, Şahmurlu, Seydili ve Ören köylerinde hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının durup yolların açılmasının ardından, karın verdiği zararlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Neredeyse 20-25 gün elektriksiz kalan vatandaşlar şu günlerde de yıkılan çatılar ve tarımsal sulamada kullanılan enerji nakil hatlarının onarılmasını bekliyorlar. 

Hala bölgede 40 santim ile 1 metre arasında kar olduğunu ifade eden Şahmurlu Mahalle Muhtarı Enver Taş, “Yaklaşık 10 gündür kar yağışı yok ama bölgemizde yer yer 1 metreyi geçen kar var. Kar nedeniyle mahalle camimizin çatısı çöktü ve kullanılamaz hale geldi. Kullanılmayan köy okulumuzun, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin ahırları ile çok sayıda evlerin çatıları çöktü. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan vatandaşlarımızın bir kısmının yolları kapalı” dedi.
Bölgede yaz aylarında tarımın yaygın olarak yapıldığını ve yurt dışına domates ihraç ettiklerini ifade eden muhtar Taş, “Bölgemizde 700 dönümde meyve ve sebzecilik yapılıyor. Tarımsal sulama yaptığımız ve muhtarlığımıza ait olan enerji nakil hattımız kullanılamaz durumda. Edaş yetkilileri mahalle merkezindeki yıkılan direkleri onardı fakat tarımsal sulamada kullanılan 13 adet elektrik direği hala yapılmadı. Hatta birçok direk devrilerek yolları kapadı. Bazı bölgelerde direkler yol içinde olduğu için trafik akışı sağlanamıyor. Kızılgeçit-Kestel mevkisinde bulunan enerji nakil hattına hala kar nedeniyle ulaşamadık. Oradaki zayiatın ne kadar olduğunu bilmiyoruz” diye konuştu.
Özellikle Şahmurlu Mahallesi ve çevresinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaygın durumda. Bölge tamamen karla kaplı olduğu için hayvanlar şu anda sadece yem ve samanla beslenebiliyor. Hayvanlar dışarı otlatmaya çıkarılamıyor. Hayvan besicilerimizin yem ve samana ihtiyacı var. Kar yağışının meydana geldiği günlerde bir kişinin 5, bir başka kişinin ise 2 tane küçükbaş hayvanı çatı göçmesi nedeniyle telef oldu.
"Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" diyen Taş, "Bölgemizde geniş çaplı bir tespit yapılmasını istiyoruz. Zayiatımız çok fazla. Bugüne kadar özellikle ana yollarımızın açılmasında ve hastalarımızın naklinde bizlerden yardımlarını esirgemeyen Silifke Kaymakamlığına, Silifke Belediyesine, Mersin Büyükşehir Belediyesine ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA