SAZLI SÖZLÜ ZİRAİ DON NÖBETİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAZLI SÖZLÜ ZİRAİ DON NÖBETİ!


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde meteorolojinin uyarılarıyla çiftçiler domates seralarında sabaha kadar zirai don nöbeti tuttu.

Çiftçiler sera içindeki sobaları sabaha kadar yakarak ürünlerini korumaya çalıştı. 

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi 2. sınıf öğrencisi Osman Uygun, ilçenin eski sahil beldesi Kumkuyu'da ailesini ve komşularını zirai don nöbetinde sazı ve sözüyle yalnız bırakmadı. Liseli Osman Uygun, seslendirdiği parçalarla zirai don nöbetindeki çiftçilere moral verdi. Uygun, "Burada imece usulü zirai don nöbeti tutuyoruz. Ben de komşularımıza ve babama destek olmak için buradayım. Onları eğlendiriyorum. Güzel sanatlar lisesi öğrencisiyim. Hem bağlama çalıyor, hem de eğlenerek nöbet tutuyoruz. Bu nöbet sabaha kadar sürecek. Benim görevim de onları uyutmamak. Bugün ben de üstüme düşeni yapıyorum" dedi.
Rasim Uygun da aralık ayından bu yana don nöbeti tuttuklarını belirterek, "Her gecemiz böyle. Uyumamak için oğlumuz Osman'ı getirdik. Kendisi güzel sanatlar öğrencisi. Bağlama çalıyor, eğleniyoruz, sabahlara kadar böyleyiz. Hava şartları böyle olursa, bir ay daha sürecek gibi" diye konuştu.
Üreticilerden İsmet Ateş de, "Yukarıdaki seramızı don vurdu. Orayı kaybettik, burayı kurtarmak için mücadelemiz devam ediyor, devam da edecek kısmetse. Uğraşıyoruz, çaba harcıyoruz. Meteoroloji uyarı vermişti. Biz de sobalarımızı yaktık. Uyarıya göre birkaç gün devam edecek" dedi.
Ali Hicret Özmen de 24 saattir ayakta olduğunu belirterek, "Meteoroloji uyardı biz de nöbet bekliyoruz. Halimiz ne olacak bilmiyorum" dedi.
Örtü altı üreticileri yetişmiş domatesler ve fidelerini zirai dondan korumak için seralarda sabaha kadar nöbet tuttu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA