SEBZE MEYVE FİYATLARI KİM YÜKSELTİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEBZE MEYVE FİYATLARI KİM YÜKSELTİYOR?


 

Soğuk havalar nedeniyle artan sebze meyve fiyatları mercek altına alınıyor! Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, inceleme başlattı.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, “Devlet artık bu işe al atıyor” diyerek, bakanlıkların sektör paydaşlarının görüşlerini aldığını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’de kış şartlarının hakim olması ile sebze meyvede rekoltenin düşmesi, özellikle üretim bölgeleri Mersin ve Antalya’da sel ve fırtına afetlerinin yaşanması tezgahlarda fiyatların tavan yapmasına neden oldu. Başta ürün olmaması nedeniyle fiyatlar artarken aracılıkla suçlanan komisyoncuların incelemeye alındığı açıklandı.  
 
“HAVALARIN ISINMASI İLE FİYATLAR DÜŞER”
Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, artan sebze meyve fiyatları ile ilgili sorularımızı yanıtladı. 
Mevsim nedeniyle Türkiye’de özellikle de üretim bölgelerinde ağır bir kış yaşandığını belirten Kaçmaz, “Üretim bölgelerinde gerek sel afeti yaşanması hem de fırtına ve soğuk hava rekoltenin düşmesine neden oldu. Bu vesileyle de fiyatlar yükseldi. Bu şartlara göre fiyatların yükselmesi de normaldir. Zaten kış mevsiminde domates, biber gibi ürünler örtü altında seralarda üretilmektedir. Seraların zarar görmesi de fiyatların yükselmesi anlamına gelmektedir. Tüm sektör fiyat artışlarını normal karşılıyor. Havaların düzelmesi ile üretim artacak ve fiyatlar da düşecektir. Havaların ısınmasıyla birlikte rekolte artacak, denge sağlanacaktır” dedi. 

“DEVLET BU KONUYA EĞİLDİ”
Yüksek fiyatlar nedeniyle devletin de harekete geçtiğini belirten Başkan Kaçmaz, “Çiftçinin artan ürün fiyatlarının kendisine yansımaması ile ilgili şikayetlerine yönelik; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı; ‘bu fiyatları üreticiden tüketiciye nasıl götürebiliriz’ çalışması içerisindeler. Şuanda sektördeki tüm paydaşların görüşleri alınıyor. Mümkün olan en kısa zamanda bu devreye girer diye ümit ediyorum. Amaç hem üreticinin kazanması hem de tüketicinin normal fiyatlarla ürün tüketebilmesi. 
Bu konuyu iyi incelemek lazım. Fiyatlar nerede, neden artış gösteriyor? Devlet bu konuya eğildi. Doğur kararların alınabilmesi için gerekli olan çalışmalar şuanda yapılıyor” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA