“21. yüzyıla yakışmıyor!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“21. yüzyıla yakışmıyor!”


 

Anamur’a bağlı Güngören Köyü sakinleri bir yıl önce kendilerine verilen köprü sözünün tutulmasını istiyor.

SONER AYDIN

Mersin’in Anamur İlçesine bağlı Güngören Köyü sakinleri yıllar önce kendi imkanları ile yaptırdıkları tahta köprünün yenilenmesi için belediye ve MESKİ’nin verdiği sözü tutmasını istiyor. 13 köyün yararlandığı Kaş Pazarı Yaylası grup yolu mevkisinde bulunan köprünün yaptırılması için geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirilen bir toplantının ardından köprünün yaptırılacağı sözü verildi. Ancak verilen sözün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen köylüler hala 21. yüzyıla yakışmayan ilkel köprüyü kullanıyor.

SON ÇARE İMZA KAMPANYASI

Köprü sorunu ile ilgili görüştüğümüz Güngören Köyü muhtarı İbrahim Demir, söz konusu tahta köprüyü 15 hanenin kullandığı bilgisini verdi. Yetkililerin köprüyü inceleyip sondaj çalışması yaptığını ancak kış şartları nedeniyle 2017 yılına ertelendiğini dile getiren muhtar Demir, taşıtların geçebileceği 5 metre uzunluğundaki demirden yapılacak basit bir köprünün sorunu ortadan kaldıracağını dile getirdi. Öte yandan defalarca sorunlarını dile getiren köy sakinleri köprünün yapılabilmesi için son çare olarak change.org üzerinden imza kampanyası başlattı. Hala ilkel tahta köprüyü kullanan köylüler, özellikle kış aylarında köprüyü kullanırken çok zorlandıklarını, ortaya çıkan görüntünün 21. yüzyıla yakışmadığını dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA