BİR DERİ BİR KEMİK KALAN KOYUNLAR VETERİNER HEKİMİ ÜZDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR DERİ BİR KEMİK KALAN KOYUNLAR VETERİNER HEKİMİ ÜZDÜ


 

Erdemli’de bakımsızlık sebebiyle ölüm tehlikesi yaşayan 100 küçükbaş hayvan inceleme altına alındı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri koyun yetiştiricisine, besi yapılan ortamın iyileştirilmesi için 10 günlük süre verdi. 

Hayvanların yetiştirildiği bataklığa gelen havyan hakları savunucusu Semih İğdigül ile beraberindeki veteriner hekimler, koyunları kontrol ederek, yaşananlara tepki gösterdi.
Bataklıkta yetiştirilmeye çalışılan ancak hastalıklar ve bakımsızlıktan neredeyse bir deri bir kemik kalan küçükbaş hayvanlara yemeleri için sadece turunçgil verildiği ortaya çıktı. İhbar üzerine Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. 
Bu sırada, hayvanların yetiştirildiği bataklığa gelen havyan hakları savunucusu Semih İğdigül ile beraberindeki veteriner hekim Mehmet Önem, hayvanlar üzerinde incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonunda çoğunluğu koyun küçükbaş hayvanların derhal yerlerinin değiştirilerek, bakım ve tedavilerinin yapılması gerektiği belirtildi.
Veteriner hekim Mehmet Önem, "Gördüğümüz manzara hiç hoş değil, hayvanlarda da beslenme bozukluğu var. Ortam çok kötü, şartlar çok kötü" dedi.
"Bir veteriner hekim olarak ne yapacağımı ben de şaşırmış durumdayım" diyen Önem, "Böyle bir yerin varlığından bizim de geç haberimizin olması hoş değil. Bu aşamadan sonra hayvanların sahibini bulacağız, gerekli uyarıları yapacağız. Eğer bizim yapmamız gereken, bizden istenilen bir şey varsa kendisine yardımcı olacağız. Bu şekilde devam edilmesi hem yetiştirici açısından hem de hayvanlar açısından bir eziyet. Kansızlık başlamış, beslenme bozuk, oturduğu yerden kalkamayan hayvanlar var. Birkaç veteriner arkadaşla birlikte genel bakıma ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.
Gördüğü manzarayla şok yaşadığını anlatan havyan hakları savunucusu Semih İğdigül ise, "Neredeyse hayvanlar ayağa bile kalkamıyor. Bunların bir an önce kurtarılıp, sağlıklı ortamda veteriner hekimlerimiz kontrolünde tedavileri yapılıp bakımlarının yapılması lazım. Buranın derhal kapatılmasını talep ediyoruz. Başka çare de yok" diye konuştu.
Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ise konuyla ilgili inceleme başlattı. Yetiştiriciye ortamın iyileştirilmesi ve hayvanlara bakımının yapılması için 10 günlük süre verildiği öğrenildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA