“KAMPA DEĞİL TÜRBE KENARINA KURULMASINA KARŞIYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAMPA DEĞİL TÜRBE KENARINA KURULMASINA KARŞIYIZ”


 

Adanalıoğlu’nda yapımı gündeme gelen sığınmacı kampına tepkiler artıyor.

Bölgedeki Arap Alevisi yurttaşların kutsal olarak kabul ettiği Şıh İbrahim Hekim Türbesi’nin kamp alanı olarak belirlenmesi ‘inanç’ özgürlüğüne darbe olarak yorumlandı!

Mehmet Nabi Batuk

Suriyeli sığınmacı nüfusunun yoğun olduğu Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’nde kurulacağı iddia edilen sığınmacı kampına mahallelilerinden tepki geldi. 
Kamp alanının Arap Alevisi vatandaşlar için kutsal olan Şıh İbrahim Hekim Türbesi’nin bulunduğu yerde kurulacağını öne süren mahalleliler kurulacak bir sığınmacı kampına karşı olmadıklarını ama kamp alanının daha uygun bir bölgeye kurulması gerektiğini belirtti.  Kamp alanı ile ilgili olarak gazetemize değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Mahalle Muhtarı Cengiz Demir ile Adanalıoğlu Mahalle Muhtarı Kazım Can, kamp alanı çalışmalarının yanında bölgede sağlıksız ortamda yaşam mücadelesi veren tüm sığınmacıların işçi elciler tarafından kullanılarak büyük kazançlar sağladıklarının altını çizdi.   

“KUTSAL BİR ZİYARETİMİZ OLAN BÖLGEYE KURULMASINA KARŞIYIZ”
Kendilerine gelen bilgilere göre konteynır ve çadır kamp alanının, Arap Alevi vatandaşlar için kutsal olan Şıh İbrahim Hekim Türbesi’nin olduğu bölgeye kurulmak istendiğini ifade eden Muhtar Demir, iddialar nedeniyle mahallelilerin çok rahatsız olduğunu dile getirdi. Mültecilerin sağlıklı koşullarda yaşayabilmesi için kurulacak bir sığınmacı kampına karşı olmadıklarını sadece kamp alanı için daha uygun bir alanın belirlenmesini istediklerini belirten Demir, “Biz çadır kent ve ya konteynır kent kurulmasına karşı değiliz. Sadece biz konteynır kentin kutsal bir ziyaretimiz olan bölgeye kurulmasına karşıyız. Yaşanan selden dolayı orası en uygun yer olarak görünüyordu. Birde hazine arazisi olmasından dolayı büyüklerimiz orayı bir sığınmacı kamp alanına uygun görmüştü. Ancak bu kutsal bölgenin konteynır kent için uygun bir arazi değildir. Adanalıoğlu’nda tek hazine arazisinin bulunduğu yerin ortasında Şıh İbrahim Hekim Türbesi bulunuyor. Mahallelilerimiz bu yüzden sığınmacı kampının kentini orada kurulmasını istemiyor.  Orası bir ibadet alanıdır. Biz hatırlayamayız ama bu 200 – 300’lük bir olaydır. Oradaki türbeyi insanlar ziyaret ediyor. Orada adaklarını ve hayırlarını yapıyor. Orada bu kamp alanının yakışı olmaz” dedi. 

“BİZ MERSİN’DE SIĞINMACI KAMPI KURULMASIN DEMİYORUZ”
Sığınmacı kampı için daha uygun alanlar olduğunu ifade eden Demir, “Kamp alanı için daha uygun alanlar belirlenebilir. Mesela Adanalıoğluna 1 – 2 kilometre ileride Tarsus’tan Mersinden buraya çalışmak için gelen işçiler var. Çadır kent kurulacaksa Mersin ya da Tarsus bölgelerinden daha uygun bir alanın seçilmesi gerekiyor. Biz Mersin’de sığınmacı kampı kurulmasın demiyoruz. Elbette bu insanların sağlıklı bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak zorundayız. Ama daha uygun bir bölgede bunu yapmamız gerekiyor. Tarsus tarafında boş ve daha uygun araziler çoktur bu arazileri kullanabiliriz. Çünkü biz sığınmacıların yaşadıkları ortamları gördüğümüzde vicdanımız sızlıyor. Elimizden gelen yardımı her zaman yapıyoruz. Hem kendilerine hem mahallelilerimize sorabilirsiniz” diye konuştu.  

Adanalıoğlu Mahalle Muhtarı Kazım Can ise “Bu sığınmacılara devletimizin sahip çıkması lazım. Uygun bir yerde sağlıklı bir kamp alanın kurulması lazım. Ancak Adanalıoğlu’nda bizim kutsal türbemizin bulunduğu alanın dışında boş alan yok. Boş olan alanımızda da türbe olduğu için halkımız buna çok tepki gösteriyor. Ya bu sığınmacılar yerlerinde sağlıksız koşullarda yaşamaya devam edecekler ya da uygun bir kampa götürülüp orada barınacaklar. Biz buradaki sığınmacıları oradaki kutsal mekânımıza yerleştirmelerini istemiyoruz. Biz kurulmasın demiyoruz. Ama daha uygun bir arazide kurulmasını daha mantıklı buluyoruz” şeklinde konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA