AYKOME GELİRLERİNİN NEREYE GİTTİĞİ AÇIKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYKOME GELİRLERİNİN NEREYE GİTTİĞİ AÇIKLANDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2016 yılında 28 milyon TL gelir elde etti.

Yürütülen faaliyetler kapsamında elde edilen gelir yol yapım bakım ve onarımı ile kaldırım yapım çalışmalarında kullanılacak. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2016 yılında yapılan kazı denetim faaliyetlerinden 28 milyon 83 bin 274 lira 30 kuruş gelir elde edildi. Kazı denetim faaliyetleri kapsamında elde edilen gelirlerin ise yol yapım-bakım ve onarımı ile kaldırım yapımında kullanılacağı kaydedildi.
AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından en uzak bölgelere kadar uzanan kazı denetim faaliyetleri sonucunda 2014 yılında 6 milyon 195 bin 667 lira 9 kuruş elde edilirken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın göreve gelmesinin ardından başlattığı yapılandırma çalışmaları sonucunda bu gelirler yaklaşık 5 kat arttı. 2015 yılında 24 milyon 240 bin 358 lira 82 kuruş gelir elde edilen çalışmalarda, 2016 yılında elde edilen gelir ise 28 milyon 83 bin 274 lira 30 kuruşa ulaştı. Yapılan düzenlemelerin ardından 2015 yılında, bir önceki yıla göre 18 milyon 44 bin 691 lira 73 kuruş, 2016 yılında ise bir önceki yıla göre 3 milyon 842 bin 915 lira 21 kuruş daha fazla gelir elde edildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kazı denetim faaliyetlerinin geçtiğimiz dönemlere göre gereken titizlikte yürütüldüğünü ve kamunun zarara uğratılmasının önüne geçildiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Mersin halkının çıkarlarını korumak için çalışmalarımıza başladık. AYKOME Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen kazı denetim faaliyetleri de Mersinli hemşerilerimizin zarara uğratılmasını engellemek amacı ile yapılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından yapılan kazı denetim faaliyetleri kapsamında yönetmeliğe aykırı kazı yapan kişi veya kuruluşlara teknik denetim ekibi tarafından gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. Böylelikle yatırımcı altyapı kuruluşlarının da vatandaşın da hakkı gözetilmiş oluyor. Altyapı kuruluşlarının yatırım yapabilmesi için onların önlerini açmak gerekiyor. Bununla beraber tahrip edilen alanların eski haline getirilebilmesi için belirli bir ücret alınması da gerekiyor. Aslında cezai işlemden yana değiliz. Bunun yerine kurum ve vatandaşlar ile diyaloğu geliştirme yolunu tercih ediyoruz. Yönetmeliğe aykırı noktalar olursa öncelikle sözlü uyarılarda bulunuyoruz, daha sonra ise kamu yararının sekteye uğradığı noktalarda son çare olarak cezai işleme başvuruyoruz. Bu yolla sağlanan gelirleri de yine Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine, yol yapım-bakım ve onarımı ile kaldırım işlerinde kullanıyoruz. Böylelikle hem milletin parası millete geri dönüyor, hem de kamunun zarara uğramasının önü kesilmiş oluyor” ifadelerini kullandı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA