GÜMRÜKÇÜLERDEN MÜTEVAZI KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜMRÜKÇÜLERDEN MÜTEVAZI KUTLAMA


 

Mersin’de 26 Ocak Dünya Gümrük Günü, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutladı.

Gümrük Günü son günlerde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle bu yıl bir mütevazı bir törenle kutlandı.

SONER AYDIN

Dünya Gümrük Örgütü’nün ilk toplantı günü olan 26 Ocak’ta ilan edilen Dünya Gümrük Günü tüm yurtta ve Mersin’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kutlalar çerçevesinde Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saatlerinde düzenlenen törene, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol ve çok sayıda Bölge Müdürlüğü personeli katıldı. Tören, meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, ardından düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

“MÜTEVAZI BİR KUTLAMA YAPTIK”
Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan ve sorularını yanıtlayan Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Erol, son günlerde yaşanan terör olaylarından kaynaklı bu yıl mütevazi bir kutlama yaptıklarını söyledi. Dünya Gümrük Günü hakkında gazetecilere bilgi veren Erol, ilk adı Dünya Gümrük İşbirliği Konseyi olan, daha sonra 1994’te daha işler hale gelmek için adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştiren konseyin ilk toplantı günü olan 26 Ocak’ın tüm dünyada Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını söyledi. 

“MERSİN LİMANI STRATEJİK ÖNEME SAHİP BİR LİMAN”
Mersin limanın ticaret açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Erol, özellikle Mersin’de kamu-özel sektör iletişim ve etkileşiminin en güzel örneklerini sunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Kamu-özel sektör iletişim ve etkileşimi noktasında önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Erol, “Biz dünya ticaretinin çok acımasız bir rekabet içerisinde devam ettiğini biliyoruz. Bunun için biz teşkilat olarak işadamlarımızın önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü Gümrük Teşkilatının sergileyeceği hizmet anlayışı, işadamlarımıza dünya ticareti rekabetinde avantaj veya dezavantajlar açacak çok önemli bir konuma sahiptir. Bunun bilincinden hareketle çok olumlu adımlar atıyoruz. İş ve işlemleri hızlandırırken, diğer taraftan sosyo-ekonomik, kültürel ve ülke güvenliği açısından da bir zafiyet yaşanmaması için limanımızda ve diğer görev alanlarımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Bu konuda alt ve üst yapıda eksiklerimizi kısa süre içerisinde Bakanlığımızın destekleriyle tamamladık. İnsan gücümüzü de eğittik. Güvenlik anlamında da çelik gibi duran bir Gümrük Teşkilatını yarattığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA