AÇILIŞ BİLMECESİ SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AÇILIŞ BİLMECESİ SÜRÜYOR!


 

Türkiye’nin ilk kamu – özel işbirliği ile hayata geçirilen Mersin Entegre Şehir Hastanesi’nde açılış bilmecesi sürüyor!

2016 Temmuz ayından buyana açılması beklenen hastanede henüz hasta kabulüne başlanmadı.

Öte yandan ülke genelinde 2014’de inşaatına başlanan ilk şehir hastanesi Mersin olurken, 19 ay sonra inşaatına başlanılan Yozgat Şehir Hastanesi, hizmet vermeye başlayan ilk hastane olarak tarihe geçti.

Mehmet Nabi Batuk

Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi’nde Türkiye’de ilk defa yap-işlet-devret modeli ile yapılan Mersin Entegre Şehir Hastanesi’nin temeli 2014 yılı Mart ayında atıldı. Bin 250 yataklı hastane için bedelsiz arsa tahsisini MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yapmış ancak başka törende söz verilmemesi gerilime neden olmuştu.
Törene katılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan temel atma butonuna basmak için protokolün kürsüye çıktığı esnada sahneye Başkan Tuna'yı davet etmiş ancak başkan kürsüye çıkmamıştı. 

BİTMEYEN İNŞAT HERKESİ YANILTTI!
Temel atma töreninde 2016 yılı Temmuz ayında hizmete açılmasının hedeflendiği açıklanan hastanenin açılış tarihi ilk olarak bir ay gecikti. Hastanenin 2016 yılı Ağustos ayında açılacağı haberleri basına yansırken, bu iddia gerçek çıkmadı!
Daha sonra inşaatın söylenenden daha geç tamamlanacağı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2016 yılı Eylül ayında hastane inşaatını gezerek, “Birkaç ay içerisinde şehir hastanemizi vatandaşımızın emrine sunacağız” dedi. Ama hastane yine açılmadı. 
Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı da, 2016 yılı Ekim ayında yaptığı açıklama ile “Mersin Şehir Hastanesi'nin 2017 yılından önce sağlık hizmetine başlayarak Türkiye’de hizmete açılan ilk şehir Hastanesi olma özelliğini taşıyacaktır” ifadelerini kullandı. Ancak bu söylemler de karşılını bulamadı. 
İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik de, hastanenin en geç bu yıl sonu ya da 2017 başında tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi ancak Kemik’in söylemleri de boşa çıktı!

DEVLET HASTANESİ ve KADIN DOĞUM HASTANESİ EKİPMANLARI TAŞINIYOR
Bugün ise inşaatı tamamlanan Mersin Şehir Hastanesi’nde açılış hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kapatılması kararı kapsamında, bu sağlık kuruluşlarındaki tıbbi cihazlar ve araç gereçlerin Şehir Hastanesi’ne taşınma işlemleri devam ediyor.
Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre hastane henüz hasta kabulüne başlamadı. Hasta kabulüne cihazların taşınması ve fiziki koşulların yerine getirilmesinin ardından başlanacağı bilgisi verildi.  
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Şube Başkanlığı’nın şehir Hastanesi’ne çıkan yollardaki asfalt çalışmaları sürerken Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları da sürüyor. Otopark sorununda gözle görüldüğü şehir hastanesine ulaşım ise hala sıkıntılı.
ACİL DURUMLARDA ULAŞIM GÜÇ!
Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde hastane güzergahında hizmet verecek otobüs seferlerinin duyurusunu yapsa da uzmanlar özellikle acil durumlarda hastaneye erişimin çok zor olacağına dikkat çekiyor.  

YOZGAT MERSİN’İ SOLLADI!
Ekim 2015’te yani Mersin’den 19 ay sonra temel atma töreni yapılan Yozgat Şehir Hastanesi ise 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldı.
Hastane 475 yatak kapasitesi ile Anadolu kentlerinde hizmet veren en yüksek yatak kapasitesine sahip devlet hastaneleri arasına girdi. 
Hastane açılışından önce kentte en büyük hastanelerden bir tanesi olan Yozgat Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam eden hastalar açılış öncesinde özel ambulanslarla doktor ve hemşirelerin gözetiminde açılışı yapılacak olan hastaneye nakledildi.

DOKTOR VE HEMŞİRE SAYISI ARTIRILDI
Hastaların yanı sıra Yozgat Devlet Hastanesi'nde görev yapan tüm doktor ve hemşire kadrosu da olduğu gibi Yozgat Şehir Hastanesi'nde göreve başlayacak. Mevcut sağlık personeline ek olarak 17 doktor ve 51 hemşire geçici görevle yeni hastaneye atandı.
Geçici görevlendirilen doktorlar dışında 2017 yılı için ataması yapılan fakat henüz göreve başlamayan 35 doktor da birkaç hafta içerisinde hizmet vermeye başlayacak.
Yozgat’ta açılışı yapılacak olan Yozgat Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın şehir hastaneleri projelerinde bir ilki temsil ediyor. Yozgat dışında, Rize, Eskişehir, Mersin, Elazığ, Kocaeli, Bursa, gibi Türkiye’nin önemli şehirleri başta olmak üzere birçok ilde inşaat süreçleri devam ediyor. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA