“MUMCU’NUN 30 YIL ÖNCE SÖYLEDİKLERİ BUGÜN YAŞANIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MUMCU’NUN 30 YIL ÖNCE SÖYLEDİKLERİ BUGÜN YAŞANIYOR”


 

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, öldürülüşünün 24. yıldönümünde Uğur Mumcu’yu anarak; “30 yıl önce ifade ettiklerini bugün yaşamak durumuna geldik” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de görev yapan gazeteciler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, katledilişinin 24. Yıl dönümünde Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu’yu Atatürk Parkı içersinde yer alan Uğur Mumcu anıtı önünde bir araya gelerek andı.  

“ELİMİZDEN BAZI ŞEYLERİN NASIL KUŞ GİBİ UÇTUĞUNU BİRLİKTE GÖREMEDİK”
Törende ilk konuşmayı yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, yaptığı açıklamada Anadolu’da görev yapan basın mensupları olarak Uğur Mumcu’nun yollundan hiçbir zaman ayrılmayacaklarını ifade ederek “Biz o dönemde Uğur Mumcu’yu hiçbir zaman anlayamadık. Bizim uğur Mumcuyu Anlayabilmemiz için Zabıtadan neler yazdığını bir kez daha hatırlamamız lazım.  Siyasal İslam’ın yurtdışındaki örgütlerle buluştuğunda bize neler yapılabileceğini siyasal İslam’ın nasıl içimize sıza bileceğini ve bir gün neler yapabileceğini aslında o dönem yazdığı kitaplarda bize anlattı. Biz o kitapları hep hoşumuza giderek okuduk ama bir gün bize neye patlayacağını onu hiç göremedik ve hissedemedik. Elimizden bazı şeylerin nasıl kuş gibi uçtuğunu birlikte göremedik” dedi.

“30 YIL ÖNCE İFADE ETTİKLERİNİ BUGÜN YAŞAMAK DURUMUNA GELDİK”
Son olarak söz alan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Uğur Mumcu, görüşlerinden fikirlerinden hiç çekinmeksizin ben Atatürkçü’yüm ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim ben anti emperyalistim ve tam bağımsız Türkiye’den yanayım demiştir. O; yobazların, hırsızların, vurguncuların karşısındayım. Bugüne kadar yazdığım hiçbir yazıya cevap veremediniz yalanlayamadınız öyleyse vurun parçalayın yok edin beni. Ama biliniz ki benim her parçamdan benden daha iyi daha büyük Uğur Mumcu’lar doğacaktır demiştir. O yıllarca ticaret, siyaset ve din ilişkisini ortaya koydu. Tarikatın ilişkilerini ifade etti. Tarikatlarda beyinleri yıkanan gençlerin bundan 30 yıl sonra ülkede önemli noktalara geleceğini onların öğretmen, hakim, general olacağını ifade etti ve bugün o günleri yaşıyoruz. Maalesef Uğur Mumcu’nun 30 yıl önce ifade ettiklerini bugün yaşamak durumuna geldik” diye konuştu.       

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA