NEŞET TARHAN “ADAY DEĞİLİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEŞET TARHAN “ADAY DEĞİLİM”


 

Mezitli’de göreve gelmesinin 3 yılını dahi doldurmamışken söz verdiklerinden fazlasını yaptığını söyleyen CHP’li Başkan Neşet Tarhan, ancak hala yapacak çok iş olduğunu vurguladı.

Belediyenin tüm partilerle ve halka uzlaşı içinde hizmet ürettiğini vurgulayan de Tarhan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı ile ilgili iddialara ise “Hayır değilim” yanıtı verdi. 

Hediye Eroğlu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sorularımızı yanıtlayarak, çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kentte kendileri kadar başarılı başka bir belediye olmadığını savunan Tarhan, yaptıkları işlerin ne kadar doğru olduğunun mecliste kararların tüm partilerin oy birliği ile alınmasından anlaşılabileceğini kaydetti. 

“DAHA BİR GÜN MHP’Lİ YA DA AKP’Lİ BİR ARKADAŞIMIZDAN BİR SÖZ DUYMADIK”
 “Bunu siyasi olarak söylemiyorum ama Mezitli halkının yapılanlardan çok memnun olduğunu biliyorum” diyen Başkan Tarhan, “Biz meclisimizde CHP’lisi, MHP’lisi, AKP’lisi oy birliği ile karar çıkartıyoruz. Bu iş kolay değildir. Daha bir gün MHP’li ya da AKP’li bir arkadaşımızdan bir söz duymadık. Mecliste kimsenin itirazları olmuyor güveniyorlar. Halkın güveni benim için çok önemlidir. Bizim belediyeye güveniyorlar” dedi. 
Daha yapacak çok işleri olduğunu da dile getiren Neşet Tarhan, “Mezitli’nin bundan daha iyi olacağına inanıyorum. Mezitli’de evini veya işyerlerini satma düşüncesinde olan insanlar, yaptığımız yatırımlar dolayısıyla ilçenin değerinin artması nedeniyle bu düşüncelerinden vazgeçiyorlar. Şuanda Tece’de arsalar yüzde 40 ile gidiyor. Mezitli’de 400 – 500 bin TL’den aşağı daire yok. Herkes kazanıyor. Ayrıca büyük markalar Mezitli’yi tercih ediyor” dedi. 

“MEZİTLİ’DE DEMOKRATİK BİR YÖNETİM ŞEKLİ VAR”
İlçedeki tüm çalışmaları demokratik bir yönetim şekli ile yapmaya da büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Tarhan, “Partimizi de çok zorluyoruz. Mahallelerde gönüllü evleri projemiz var. Türkiye’de çok zor bir durumdur gönüllülük. Kimse kolay kolay gönüllülük yapmaz. Ama mahallelerde gönüllü evleri yaptık. Bu evlerdeki gönüllerimizin yüzde 95’ini de kadınlar oluşturuyor. Bu sayede hobi bahçesi kurduk. Şuanda 25 kişiye tahsis edilen hobi bahçelerinin sayısını arttırmak istiyoruz. Çok basitmiş gibi görünen Jakaranda koruluğu da yine işbirliği ile ortaya çıkan bir proje. Şuanda ilçede birçok sivil toplum kuruluşunun Jakaranda koruluğu var. 
Yine örnek projelerimizden birisi de Kadın Üretici Pazarlarımız. Pazarlardaki tezgahları partili partisiz gözetmeksizin tahsis ediyoruz. Pazarlardaki kadınlarımızın yüzde 80’i CHP’li değil. Ama başarımız sayesinde bu proje Türkiye’ye örnek oldu. Çok basit ve maliyeti olmayan projede yer alacak kişilerden ücret almıyoruz. Kim gelirse gelsin imkânlardan ücretsiz yararlanıyor” dedi. 

“SÖZ VERDİKLERİMİZDEN FAZLASINI YAPTIK” 
Kendisini en çok heyecanlandıran projelerin başında Taş Mektep Projesi’nin geldiğini söyleyen neşet Tarhan, “Esenbağlar’da 5 dönüm üzerine kurulu bir taş mektep için 2,5 yıl uğraştık. Başbakanlıktan izin aldık sonunda şimdi ihalesini yapacak ve restorasyonunu bitireceğiz. Oranının adını daha koymadık ama bir sanat müzesi olmasını istiyoruz. Kimisi ise Yörük Müzesi olmasını istiyor. İkisini birleştirip bir sanat merkezi yapabiliriz. İnsanlar burada kaynaşsın istiyoruz. 
Ayrıca yine takdir toplayan bir diğer projemiz de 10 dönüm üzerine yapılan Güneş Parkı’dır. Güneşin önemini daha çok anlatmamız gerekiyor. 2500 – 3000 yıl önce Romalılar ve Yunanlılar bunun farkına vardılar. Biz daha bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu Güneş Evi sayesinde bilinci arttırabiliriz. Tüm okulları buraya davet ederek kullanmalarını sağlayacağız” dedi.
Söz verdiği projelerden sadece Yaşam Köyü Projesi’ni hayata geçiremediğini belirten Tarhan, “Söz verdiklerimizden bir tek o kaldı. Daha görevde 3 yılım dolmadı ama söz verdiklerimin hepsini hatta fazlasını yaptım. Davultepe’de 18 dönüm arazi üzerine yapmayı planladığımız Yaşam Köyü için Mersin Üniversitesi ile birlikte bir ön çalışma yaptık. 
Köyün içerisinde neler olmasını istediklerini de vatandaşlarımıza soracağız. Çocuklarda yetişkinlerde orada olsun, boş zamanlarında kimisi bahçe ile uğraşsın, kimisi spor yapsın, kimisi müzik ili uğraşabilsin istiyoruz. 
Ayrıca bir de Alzheimer Yaşlı Yaşam Merkezi ile birlikte ilçemize bir Aktif Yaşlanma Merkezi kurmak istiyoruz. Bu merkezde alzheimer olmayan yaşlı insanlar zaman geçirebilecek, bir takım uğraşlar ile hayata tutunabilecek. Yani yaşlı insanlarımız için alzheimer olmadan önce bir şeyler yapılacak” dedi.

MEZİTLİ’YE YENİ MERKEZ! 
Kent planlamasına da değinen Neşet Tarhan, Mersin’in, tek merkezli kent planlaması ile gelişimini sürdürmeye çalıştığını ancak tek merkezli büyümenin uzmanlarca tartışmalı bir konu olduğuna dikkat çekerek, “Normalde kent planlamaları tek bir kent merkezi şeklinde yapılmaz. Olmamalıdır da, birden fazla kent merkezinin bulunması gerekir. Biz de bu düşünceden hareketle eski mevcut merkezin dışında yeni bir merkez yaratmak için kolları sıvadık. Kullanılmayan atıl vaziyetteki eski hal bölgesini; Kent Meydanı yaparak değerlendirmek ve burayı bir cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz. Ayrıca yine bu alana yeni belediye binasını yapmak istiyoruz. Belediye binasının karşısına da kaymakamlık yapılması gündemde. Şubat ayında bu alanın ihalesini yapıp, bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 2018 Şubat’ında bunu bitirmiş olmayı istiyoruz. 
Öte yandan bin kişilik Amfi Tiyatronun ihalesini de yaptık başladık. Temmuz sonunda bitireceğiz. Kültür Merkezi konusunda ise hukuk mücadelemiz sürüyor” diye konuştu. 

“ÇOK BÜYÜK YANLIŞLAR VAR”
Sel afeti sonrası gündeme gelen derelerin ıslahı ile ilgili çalışmalara da değinen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Deresi ile ilgili olarak Devlet Su İşleri ile görüşme halinde olduklarını kaydetti. “17 Şubat’ta derenin ıslah edilmesi için ihale yapılacak” diyen Tarhan, “Derenin özellikle deniz kenarı bölümünde daha da güzelleştirmek adına bazı düzenlemeler yapmak istiyoruz. Tabi bu son yaşanan sel afeti ilgili olarak MESKİ ile bazı revizyonlar yaptırmamız gerekiyor. Gerçekten de yapılan çok büyük yanlışlar var. Onları düzeltmemiz gerekiyor” dedi. 

“ADAY DEĞİLİM”
Partisinin ilçe örgütlerine verdiği destekler ve ziyaretler ile Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığına ilişkin iddiaların gündeme gelmesine yönelik sorularımızı da yanıtlayan Başkan Tarhan, “Hayır aday değilim” dedi.. 
Ancak bu adaylığın kendisine çok fazla yakıştırıldığını da dile getiren Başkan Tarhan şunları söyledi: “Bana yakıştıranlar var sağ olsunlar. Benim kişisel olarak öyle bir düşüncem yok. Ancak partimiz bize görev verirse, sorumluluktan kaçmayız. Eğer genel başkan isterse hiç kazanamayacağınız bir yer bile olsa siyasi ahlak olarak ona hayır dememek gerekiyor. Bizim siyasi ahlakımızda bunu gerektirir”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA