DOĞADAKİ HAYVANLAR UNUTULMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞADAKİ HAYVANLAR UNUTULMADI


 

TEMA Vakfı Erdemli İlçe Temsilciliği gönüllüleri, yoğun kar yağışı nedeni ile çetin geçen kış şartları dolayısıyla doğaya hayvanlar için yiyecek bıraktı, kuşlar için ağaçlara kuş yuvası astı.

TEMA Erdemli Temsilcisi Haluk Gülle, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları ve terk edilmiş evcil hayvanlar için yüksek kesimlerdeki orman alanlarına yiyecek bıraktıklarını söyledi.

Gülle, yaptığı açıklamada, “Ağır kış şartları nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için gönüllü arkadaşlarımız evlerinden ve çevreden topladıkları yem ve ekmek kırıntıları ile etçil  hayvanlar için de kemik ve et parçaları atarak onların yaşamalarına katkı sunuyorlar. Tüm hayvan severlerimizi kırsal kesimdeki hayvanlara yem  bırakmaya davet ediyorum. TEMA gönüllüsü arkadaşlarımız doğal hayata yem bırakırken yavru tema gönüllüleri tarafından yapılan kuş kafeslerinin de içlerine yem bırakarak ağaçlara asıyor’’ dedi.

“YABAN HAYATI KORUMALIYIZ”
Erdemli ilçesinin son yerleşim birimi olan Güneyli Mahallesinde ağaçlara 70 kuş kafesi astıklarını dile getiren Gülle şöyle konuştu: “Bu faaliyetin amacı doğal hayatı koruma ve kollama. TEMA Erdemli’nin müfredatında olan bir program değildi. Gönüllülerin kendilerinin hazırladığı bir etkinlikti. İyilik peşinden koş felsefesiyle yapılmış bir etkinlikti. Bölgemizde son 50 yılın en soğuk kış şartları yaşanıyor. Toroslar’da 2 metreye yakın kar var. Ağaçlar ve toprak tamamen karla kaplı. Kuşlar ve etçil hayvanlar kar kalınlığı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Biz de 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da kış şartlarının en yoğun olduğu günde doğaya çıktık. Komşudan, esnaftan, kendi mutfağımızdan ne biriktirebilirsek topladık.  Götürdüğümüz etleri, ekmekleri, yemleri doğaya bıraktık. Hatta yemler için kuş yemliği yaptık. O bölgede sincap, tavşan, kurt, tilki ve doğaya bırakılmış evcil hayvanlar mesela köpekler oluyor. Kuş türleri de oldukça fazla. O hayvan türlerini düşünerek yiyecekleri seçtik.  Bir insan olarak görevimizi yaptığımıza inanıyoruz.
Doğal hata destek olmak için yem, ekmek ve et parçacıkları attık. 70 adet kuş yuvası yaparak ağaçlara astık. Kar yağışının başladığı ilk günlerde de bu çalışmamızı yapmıştık. TEMA Gönüllüleri olarak iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Bu faaliyetin amacı doğal hayatı koruma ve kollama. Bölgemizde son 50 yılın en soğuk kış şartları yaşanıyor. Toroslar’da 2 metreye yakın kar var. Ağaçlar ve toprak tamamen karla kaplı. Kuşlar ve etçil hayvanlar kar kalınlığı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Biz de 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da kış şartlarının en yoğun olduğu günlerde doğaya çıktık. Komşudan, esnaftan, kendi mutfağımızdan ne biriktirebilirsek topladık.  Götürdüğümüz etleri, ekmekleri, yemleri doğaya bıraktık. Hatta yemler için kuş yemliği yaptık. O bölgede sincap, tavşan, kurt, tilki ve doğaya bırakılmış evcil hayvanlar mesela köpekler oluyor. Kuş türleri de oldukça fazla. O hayvan türlerini düşünerek yiyecekleri seçtik.  Bir insan olarak görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek.’’
TEMA gönüllüsü ev hanımı Serpil Arıkan ise, “Evde boş oturmaktansa bir işe yaramak için yoğun kış şartları nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara yem bırakmak istedim. Doğamızın dengesini bozmamak için doğada yaşayan hayvanlara da destek olmamız gerektiğini düşünerek Toroslar’ın zirvesindeki hayvanlara yem bıraktım çok mutluyum” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA