“KENT MERKEZİNE YENİ AVM YAPTIRMAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KENT MERKEZİNE YENİ AVM YAPTIRMAYACAĞIZ”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Orkide Restoran’da düzenlenen kahvaltıda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği ile bir araya geldi.

Toplantıya MEPİAD Başkanı Özcan Demir ile yönetim kurulu üyeleri ve belediye yöneticileri katıldı.

Perakende sektörünün yaşamış olduğu sıkıntıların konuşulduğu toplantıda Başkan Kocamaz, şehir içerisindeki küçük esnafları rahat ortamlarda çalıştırmak istediklerini belirtti. Kocamaz, “1/100 binlik plana göre yeni sanayi tesis alanları, lojistik alanlar tespit edildi ve onaylandıktan sonra özellikle şehir içerisindeki küçük sanayi sitesi esnafını daha rahat bir ortama taşımak istiyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili de bugüne kadar fazla gayret gösterilememiş. Ama şu anda bütün ilçe belediyelerimiz ile beraber harekete geçmiş bulunuyoruz. Ben de bir esnafım ben de sizlerin içerisinden geldim. Sizin her şeye rağmen sürdürmeye çalıştığınız bu esnaflık mesleğini özellikle bu büyük alışveriş merkezleri çok fazla sekteye uğrattı. Onun için de biz yola çıkarken ‘Şehir merkezinde kesinlikle yeni alışveriş merkezleri yaptırmayacağız, yapılacaksa şehrin dışına inşa edilsin’ dedik. Şehir esnafı rahat bir nefes alsın düşüncesindeyiz. Çünkü biz istiyoruz ki Mersin’de yaşayan insanlar mutlu olsun ve birbirlerine saygı, sevgi çerçevesinde yaklaşsınlar. Mersin barış ve kardeşlik içerisinde hayatını sürdürsün ve Mersin’e gıpta ile bakılsın. Bu kadar kozmopolit bir yapının huzur içerisinde bir arada yaşaması Mersin’in bir artısıdır. Bunu bir avantaj olarak iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Burada halkla yüz yüze olan siz değerli esnaflarımıza da görev düşüyor. Sizlere bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi. 

PERAKENDECİLER DESTEK BEKLİYOR
MEPİAD Başkanı Özcan Demir ise konuşmasında, “Perakendeciler olarak kentin güzelleşmesinden mutluyuz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığınız Tulumba ve Demokrasi Battı Çıktı Kavşakları, yürüyen merdivenli asansörlü üst geçitler ve alt geçitler şehrimizin görüntüsünü düzeltmeye başladı. Kent merkezi için çalışmaları devam eden değişim projeleri de bu kente verdiğiniz önemi göstermektedir. Ayrıca Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurdunuz ve engelli vatandaşlarımıza sosyal belediyecilik adına güzel hizmetler vermektesiniz” şeklinde konuştu. 
Perakende sektörünün küçüğüyle büyüğüyle Türkiye'deki ekonomik sistemi ayakta tutan sektör olduğunu belirten MEPİAD Başkanı Özcan Demir, “Perakendeci, yani esnaf bir mahallenin, caddenin, sokağın en önemli yaşayan organizmasıdır. Aslına bakıldığında bir yerel yönetimin çalışmalarından direkt etkilenen esnaftır. Merkezi ve yerel yönetimlerin şu sıkıntılı günlerde biz perakendecilere destek olmalarını bekliyoruz. Perakendeciler olarak halkımıza heyecan verecek, canlandıracak çalışmalar yapmak için sizinle iş birliği yapmaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA