“Akdeniz’de en büyük ihtiyaç kentsel dönüşüm" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Akdeniz’de en büyük ihtiyaç kentsel dönüşüm"


 

Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı düzenledi.

Muhtarların mahallelerle ilgili dilek ve taleplerini dinleyen Aktaş, rutin belediyecilik hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesine yönelik çalışmalarının yanı sıra en kısa sürede kentsel dönüşüm projelerine başlamak istediklerini vurguladı.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediyeye kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş, ilçe sınırları içerisinde bulunan 65 mahallenin muhtarlarıyla bir tanışma toplantısı düzenledi. Gazipaşa Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra Kaymakamlık ve Belediye yöneticileri, ilçe emniyet ve jandarma yetkilileri ile çeşitli ilçe müdürleri katıldı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı görevlerine yeni atanması dolayısıyla kentin ihtiyaçlarına ilişkin muhtarların görüş ve önerilerini almak istediğini ifade eden Aktaş, devletin imkânları ölçüsünde hem yerel, hem de genel hizmetlere ilişkin sorunları belirlemek istediklerini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından mahalle muhtarları sırayla söz aldı. Kentin tamamını ilgilendiren sorunlarla ilgili görüş belirten muhtarlar, aynı zamanda yeni park ve yeşil alanlar, parklara kamera sistemleri, taziye evi, spor sahaları, numarataj eksiklikleri, tarım arazileri yollarının iyileştirilmesi gibi kendi mahallelerine özgü taleplerini de dile getirme olanağı buldular.

"KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYONLA ÇÖZECEĞİZ"

Muhtarların taleplerini dikkatle dinleyen ve not alan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, ilgili kurum yöneticilerine de söz vererek muhtarların bilgi almasını sağladı. Dile getirilen bazı konuların, doğrudan Kaymakamlık ya da Başkanlık makamının yetki ve sorumluluğunda olmadığını hatırlatan Aktaş, "Yetkimiz dışındaki konuların çözülmesi için ilgili kurumlarla görüşüp bu sorunların giderilmesi noktasında işin takipçisi olacağız. Kendi alanımızla ilgili konularda ise yöneticilerimizle değerlendirmelerde bulunup en kısa sürede çözülmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Devletimizin de yardımıyla kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeyde tutarak Akdeniz'in biriken sıkıntılarını sonuçlandıracağız. Göreve başlayalı henüz 1 ay olduğu için şu anda konulara hâkim olmaya çalışıyoruz. Belediye çalışmalarının yanı sıra ilçemizde kentsel dönüşüm projelerine başlayacağımızı da duyurmak istiyorum. Gördüğümüz kadarıyla ciddi anlamda kentsel sıkıntı var. Gerek merkezde, gerekse dış tarafta çok büyük sıkıntı var. İhtiyaç duyulan mahallelerdeki kentsel dönüşüm konusu çözüme kavuşmadan altyapının, elektrik, doğalgaz şebekelerinin sağlıklı bir biçimde tesis edilmesi mümkün değildir. Biz dönüşüme ihtiyaç duyulan mahallelerimizin, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da rızasıyla bu çalışmalara başlamayı istiyoruz. Elbette ki kentsel dönüşümü sadece Kaymakamlık ve Belediye bünyesinde değil, aynı zamanda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu geniş bir kurumlar arası işbirliği ile tasarlayacağız. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder" diyerek sözlerini tamamladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA