ÖĞRENCİLER KARNE COŞKUSU YAŞADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLER KARNE COŞKUSU YAŞADI


 

Mersin’de 402 bin öğrenci eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte karnelerini alıp ilk tatile merhaba dedi.

Tüm Türkiye’de olduğunu gibi Mersin’de de öğrenciler 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte karne sevinci yaşadı. Mersin genelinde 402 bin öğrenci karne sevinci yaşarken, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da okulları ziyaret edip karne dağıtımlarına katılarak öğrencilerin yaşadığı sevinç ve coşkuya ortak oldu.

BAŞARILI SURİYLİ ÖĞRENCİLERE PLAKET
 
İl Milli Eğitim Müdürü Koca ilk olarak, Mezitli ilçesi Pakize Kokulu Anadolu Lisesi’nde karne dağıtımına katıldı. Koca’nın ziyaret ettiği, Pakize Kokulu Anadolu Lisesinde 9.sınıf ve 10.sınıflarda Suriyeli öğrenciler dönem birincisi olarak örnek bir başarıya da imza attı. Karnenin yanında dönem birincisi Suriyeli öğrencilere plaket de verildi. İkinci program Yenişehir İlçesinde yapıldı. Yenişehir İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım programında öğrenciler karnelerini İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz´ın elinden aldılar. Yenişehir’in ardından Akdeniz İmam hatip Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım programına geçen Koca burada da İlçe Müdürü Adem Şimşek ile birlikte öğretmen ve öğrencilerle birlikte düzenlenen programa katıldı.

“ÖĞRENCİLER SANATA, BİLİME TEŞVİK EDİLMELİ”
 
Koca, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin ardından Toroslar ve Akdeniz ilçelerine geçti.. Toroslar 2 Nolu Geçici Eğitim Merkezine geçen Koca burada da Suriyeli öğrencilerin karne mutluluğunu ortak oldu. Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesini isteyen Koca, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması konusunda öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.
 Aynı şekilde kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin de tavsiye edilmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi. Koca, öğrencilerden de tatilin bir haftasını dinlenmeye, bir haftasını yeni bir başlangıca ayırmalarını ve tatilde kitap okumaya ve çalışmaya devam etmelerini istedi.
 
Karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizen Koca,
 her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunun altını çizerek, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA