BU KONSER KAÇMAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU KONSER KAÇMAZ!


 

MDOB’dan senfonik konser

4 yaşında piyano çalmaya başlayan ve konservatuarın ‘Harika Çocuğu’ olarak tanımlanan solist ve piyanist Burçin Büke, MDOB’un senfonik konserinde Mersinlilerle buluşacak.

GİZEM EKİCİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), senfonik konserle sanatseverlerle buluşacak. Kültür Merkezi’nde 21 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak konserin orkestra yönetmenliğini Nathalie Marin yapıyor. Konserde solist ve piyanist olarak ise Burçin Büke sahne alacak. Konserin ilk bölümünde Rahmaninov'un "Piyano Konçertosu No: 2", ikinci bölümde ise Çaykovski'nin "5. Senfonisi" çalınacak.

11 SENELİK KONSERVATUVARI 5 SENEDE BİTİRDİ
SORU: Piyano ile tanışmanız nasıl oldu? Nasıl bir eğitim aldınız? Bulunduğunuz konuma gelmenize destek olan neler ve /veya kimlerdi?
B.BÜKE: 4 yaşında piyanoya başlamam eve gelen eski bir Alman piyanosu ile oldu. Aslında piyano ablama alınmıştı. Ben piyanoya daha çok ilgi gösterince babam ile piyano çalışmalarına başladım. Daha sonra Ali Ersümer ile ciddi olarak dersler devam etti. 10 yaşında ilk konserimi verdikten sonra Ankara Devlet Konservatuvarında ‘Harika Çocuk’ statüsünde okudum. 11 senelik konservatuvarı 5 senede bitirdim.

“SANATÇI HER ZAMAN DİNLEYİCİNİN AYAĞINA GİDİP YORUMUNU SUNMALI”
SORU: Genelde sanata karşı bir ilgi var mı, sizce toplumumuz sanata nasıl bakıyor?
B.BÜKE: Sanata ilgi her zaman var. Ama ne yazık ki, ülkemiz lokasyon olarak zor bir dönem geçiriyor. Dolayısıyla ilk etkilenen biz sanatçılar oluyoruz. Sanat çevresindeki lobileri de işin içine katarsak, bu bir hayli zor oluyor bizler için. Ama sanatçı her zaman dinleyicinin ayağına gidip yorumunu sunmalıdır. Bununla birlikte insanlar da konser salonlarına gelir, tiyatroya gider, müze ve sergileri ziyaret ederler.

“ÇOK ZOR MESLEKLERİ VAR”
SORU: Devlet opera ve balesi müdürlüklerine bağlı orkestralarla konserler veriyorsunuz. Bu kuruma bağlı orkestraları nasıl buluyorsunuz?
B.BÜKE: Türkiye'deki tüm orkestraların ayrı ayrı güzellikleri var. Ben hepsini çok beğeniyor ve saygı duyuyorum. Çok zor meslekleri var. 

S. RAHMANİNOV’UN 2. NOLU PİYANO KONÇERTOSUNU NEDEN SEÇTİ? 
SORU: Mersin konserinizde S. Rahmaninov’un 2. nolu piyano konçertosunu çalacaksınız. Bu eseri seçmenizin özel bir nedeni var mı?
B.BÜKE: Rachmaninov konçertosunu seçmemin sebebi, piyano repertuarının en beğendiğim eserlerindendir. Özellikle melodik yapısı, orkestrasyonu dinleyiciyi etkiler. Elbette, benim de iyi yorumlamam gerekiyor) Bunun dışında repertuvarımda hemen çalabileceğim 20 konçerto var. Bu eserleri değerli sanat kurulları karar veriyor.

AVRUPA’DAN AMERİKA’YA KONSER TRAFİĞİ SON HIZ DEVAM
SORU: İleriye dönük projeleriniz var mı? Önümüzdeki günlerdeki konser programlarınız nelerdir?
B.BÜKE: Konser trafiği son hız devam (Avrupa ve Amerika). Bunun dışında her sene bir tane CD kaydı yapıyorum. Bugüne kadar 12 albüm yaptım. Son CD (bir o yana bir bu yana) oldukça ilgi gördü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA