MÜFTÜ DERESİ’NDE HER ŞEY YANLIŞ YAPILMIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFTÜ DERESİ’NDE HER ŞEY YANLIŞ YAPILMIŞ!


 

Mersin Kent Konseyi Kent ve Çevre Çalışma Grubu, ‘Müftü Deresi’nin yeşil koridor olarak canlandırılması ve kent yaşamına kazandırılması’ konulu çalıştay düzenlendi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen çalıştaya; Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Toroslar, Akdeniz ve Yenişehir belediyesi temsilcileri, Toroslar Kent Konseyi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, ve Çağ Üniversitesi'nden akademisyenler, TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi ve İnşaat Mühendisliği Odası başkanları ve  Mersin Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Etkinlikte; Mersin'in 9000 yıl öncesine giden ilk yerleşim tabakalarının bulunduğu Yumuktepe Höyüğünün üzerinde yer aldığı Müftü Deresi’nin, 20. yüzyıl başında Mersin kentinin batı sınırını oluşturduğuna dikkat çekildi. Alandaki; eski Müftü Cami ve köprüsü, Mersin Deniz Feneri gibi kentin tarihi kültürel varlıklarına ev sahipliği yapan Müftü Deresi’nin zaman zaman yaşanan sel felaketleri ile anılan bir taşkın deresi haline geldiği vurgulandı. 
Çalıştayda; Derenin üst kısımlarında taşkın kontrolü amacıyla yapılan su tutma çalışmalarının derenin susuz kalmasına sebep olurken kent içindeki önemli bir su kenarı olma potansiyelini de zaman içinde kaybetmesine neden olduğu belirtildi. 
Kent ve Çevre Çalışma Grubu tarafından; derenin ekolojik ve sürdürülebilir yöntemlerle geliştirilmesi ve kentlilerin rekreasyonel amaçlı kullanımına kazandırılmasına yönelik yapılan 
Ayrıca Mersin Üniversitesi mimarlık öğrencileri tarafından Müftü Deresi üzerine yapılan çalışmaların sunumunun ardından geleceğe ilişkin vizyon ve stratejilerin belirlendiği çalıştayda Müftü Deresi’nin canlandırılması ve geleceğe yönelik kullanım hedeflerinin belirlenmesi sürecine Mersin halkının katılımının sağlanması için çeşitli araçlar geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA