CEVAP VEREMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEVAP VEREMEDİ!


 

Erdemli’de 13 yaşındaki L.H.’ye cinsel istismarda bulunduğu ve 7 yaşındaki kardeşi ile birlikte alıkoyduğu iddiası ile tutuklu yargılanan Ali K. ilk duruşmada mahkeme heyetinin ve avukatların sorularına cevap vermedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde 22 Ağustos 2016’da kiracısı olan ailenin kızları Suriyeli L.H.'ye cinsel istismarda bulunmak ve 7 yaşındaki kardeşi ile birlikte alıkoymak iddiası ile tutuklu yargılanan 55 yaşındaki Ali K. hakkında “Çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya L.H.'nin ailesi, avukatları ile tutuklu sanık Ali K. ve avukatları katılırken, çok sayıda kadın kurumu da duruşmayı takip etti. 

Kimlik tespitinin ardından ilk olarak savunması alınan Ali K. suçlamaları reddetti. Sanığa mahkeme heyeti ve avukatlar sorular yöneltirken sanık kendisine yöneltilen sorular karşısında suçlamaları kabul etmediğini söylemekle yetindi. Sanığın ardından L.H.'nin anne ve babası müşteki sıfatı ile dinlendi. Olayın yaşanma şeklini anlatan anne ve baba şikayetlerinde ısrarcı olduklarını belirtirken, baba O.H., sanığın yakınları aracılığı ile kendi yakınlarına davadan vazgeçilmesi karşısında para teklifi yapıldığını ifade etti. 
Bu sırada Kürtçe tercümede yaşanan karmaşa nedeniyle mağdur avukatları müdahale etti. Avukatların müdahalesi üzerine kısa süreli tartışma yaşanırken, mahkeme salonun boşaltılmasını istedi. Devam eden tartışma üzerine duruşmaya ara verildi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Verilen aranın ardından devam eden duruşmada sanık ve mağdur tanıklarına söz verildi. Dinlenen tanıkların ardından mağdur L.H. ve kardeşi ile anne ve babasının avukatları ile sanık avukatlarına söz verildi. L.H.'nin avukatları L.H.'nin yaşının 13’ün altında olduğu ve Türkiye tarafından verilen yabancı tanıtım kartında büyük yazıldığını belirtirken, sanık ile mağdur ve müştekiler arasında ağırlaştırıcı neden olması nedeniyle çalışma ve kira sözleşmesinin ne şekilde yapıldığının tespitinin yapılmasını istedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, L.H.nin yaşının belirtildiği gibi 13 değil de 15’in üzerinde olduğunu iddia etti. Avukatlar L.H.'nin yaşının tespitini istedi. 
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 14 Mart'ta erteledi. (dihaber)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA