TARSUS CEZAEVİNDEN TEMİZ SU İSYANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS CEZAEVİNDEN TEMİZ SU İSYANI


 

İHD Cezaevi Komisyonu: “Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevinde kadın mahpusların temiz suya erişim imkanı yok!”

Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevindeki kadın mahpusların temiz suya erişim imkanı olmadığını belirten İHD Cezaevi Komisyonu Üyesi avukat Özgür Çağlar, kadın tutukluların “Musluklarımızdan dahi böcek akıyor” dediğini aktardı. Çağlar, Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’nde yaptıkları görüş, inceleme ve gözlemlerinin sonuçlarını aktardı. Cezaevindeki tutukluların yaş aralığının 14 ile 72 arasında değiştiği bilgisini veren Çağlar, tutukluların iletişim kısıtlaması yaşadığını, telefon ve mektup haklarının engellendiğini kaydetti. Yine hamile mahpusların yaşam koşullarının keyfi uygulamalarla ağırlaştırıldığını vurgulayan Çağlar, sağlık hakkına erişimin kısıtlı olduğunu dile getirdi. Cezaevinde ısınma sorununun da olduğunu söyleyen Çağlar, tutukluların tüberküloz hastalığına yakalanma riski taşıdığını dile getirdi.

Tutukluların içme suyunun dahi olmadığını ve musluklardan “böcekler aktığı”nın kendilerine aktarıldığını öne süren Çağlar, cezaevinin fare yuvası haline geldiğini ve tutukluların bunlarla da mücadele etmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi. Yaşanan son sevk ve tutuklamalarla birlikte 45 kişilik koğuşta 100’den fazla kadın tutuklunun bir arada olduğunun bilgisini de veren Çağlar, tutukluların temizlik maddelerine erişmesinin de engellendiğini belirtti. (evrensel)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA