“SANATÇI GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANATÇI GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM!


 

Kentin tanınmış isimlerinden Abdülvahap Kokulu, Mersin’in dünya çapında tanınan, değerlendirilen, ödüller alan sanatçı gençleri olduğunu söyleyerek, hem bunlara sahip çıkılması hem de onlara yenilerinin eklenmesi için kenti duyarlı olmaya çağırdı.

MEHMET NABİ BATUK

İçel Sanat Kulübü Danışma Kurulu Üyesi Abdülvahap Kokulu, genç müzisyenlere bazı önerilerde bulundu.
Mersin’de sanata gönül vermiş genç sanatçılara seslenen Kokulu, Mersin’in sanat alanında çok şanslı bir kent olduğunu ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan çok değerli sanatçıların yetiştirildiğini belirtti. Kokulu, “Konservatuarımızdan özellikle yaylı çalgılar bölümünden Avrupa ve dünya çapında tanınan, değerlendirilen, ödüller verilen gençlerimiz var. Bu gençlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı, ürettikleri ve başarılarıyla Türkiye’nin bir yıldızıdır. Bu konservatuarda Nevit Kodallı’yı araştırma bölümü ve Nevit beyin ismini taşıyan bir de konser salonu var” dedi. 

“GENÇLERE YANINDA OLDUĞUNUZU HİSSETTİRİN”
Mersin’de özellikle klasik ve batı müziği çalışan gençlerin ve Mersinlilerin kültürel ve sanatsal yaşama bakış açılarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini de söyleyen Kokulu, buna uygun çalışmalar yapmaları gerektiğini kaydetti. “Bu onlar için çok önemli bir fırsattır” diyen Abdülvahap Kokulu, “Onları kucaklayan onları destekleyen bu konuda niyetleri olan birçok insan var. Çünkü Mersin’in geçmişinden bu kültür ve gelenek gelmektedir. Gençlerimiz bunu çok iyi değerlendirmelidirler. Kentte yaşayanların daima onların yanında olmalarını bilmelidirler. Mersin’de yaşayanlarında bu gençlerin farkına vararak, daha çok desteklemeleri gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. 

“YEREL YÖNETİMLER YASALARIN VERDİĞİ GÖREVLERİ GENÇLERİN LEHİNE KULLANMALI”
Yerel yönetimlerin kültür sanat alanındaki hizmetlerinde, belirli bütçeleri ve belirli bir mevzuatı ve mecbur oldukları siyasi programların olduğunu da ifade eden Kokulu, “Anayasa’da yerel yönetimlerin görevleri arasında kültür çalışmaları belirlenmiştir. Bu çalışmalarda eğitimli gençlerin daha fazla olması için yerel yönetimlerin bu konuda daha iyi çalışması ve özel bütçeler ayırması gerekir. Bunu ayıramasa bile o gençlerin asgari yaşam koşullarına karşılamak adına bu gençlere destekte bulunması gerekir. Bu konuda yerel yönetimler yasaların kendilerine vermiş oldukları görevleri gençlerin lehine ve batı müziğinin yoğunlukta olduğu programlara ağırlık vermesini gönülden diliyorum. Çünkü bu durum mersin için çok çok önemlidir” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA