DSİ HAREKETE GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DSİ HAREKETE GEÇTİ!


 

Vali Özdemir Çakacak, kentte yaşanan sel felaketi sonrası yapılan çalışmalar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’dan brifing aldı.

Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ve DSİ Mersin 67. Şube Müdürü Savaş Arslan’ın da hazır bulunduğu brifingde Bölge Müdürü Aydın, “Mersin Taşkını Sonrası Eylem Planı”, sel felaketi sonrası yapılan çalışmalar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili detaylı bir sunum yaptı.

Brifing sonrası konuşan Vali Çakacak bundan sonra sel sularının neden olduğu afet zararlarının azaltılmasına yönelik olarak DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından eylem planı hazırlandığı, Büyükşehir Belediyesinin de bir çalışma yürüttüğü ve çalışmalarının bitiminde bir araya geleceklerini belirterek, bu konuda öncelikli olarak bir daha böyle bir afetle karşılaşılmasının önüne geçilmesini hedeflediklerini ifade etti. 

“MERSİN TAŞKIN SONRASI EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Konuşmasının devamında DSİ Bölge Müdürlüğü koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve diğer ilgili kurum kuruluşların katıldığı bir toplantı düzenleyerek, bu toplantıda taşkın ile ilgili alınması gereken tedbirler ve yapılacak çalışmalar konusunda görev bölümü yapılması gerektiğini de belirten Vali Çakacak konuşmasını “En kısa sürede bu toplantıyı gerçekleştirelim ve gerek dere yataklarının ıslahı, gerekse diğer konularda yapılması gereken çalışmaları belirleyelim. Bir daha böylesi üzücü olayların yaşanmasını istemiyorsak tüm önlemleri almalı, bir an önce ‘Mersin Taşkın Sonrası Eylem Planı’nı hayata geçirmeliyiz” şeklinde sonlandırdı.
Vali Özdemir Çakacak’ın konuşmasının ardından brifing sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA