“PAZARCILAR ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAK İSTEYENLER VAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PAZARCILAR ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAK İSTEYENLER VAR!”


 

Mezitli’nin Tece Mahallesi’nde kurulacak modern semt pazarının iki yıldır hayata geçmemesi eleştiri konusu olurken Başkan Tarhan’dan, pazarcılara eleştiri geldi.

 “Rant elde etmek isteyenler var!” diyen Tarhan, amaçlarının hizmet olduğunu ranta geçit vermemek için çalıştıklarını söyledi. 

Haber Merkezi

Mersin’in Mezitli ilçesi Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Haberci Gazetesi ve Mercan TV Mersin Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette genel Müdür Yüksel Ekici ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Tarhan, soruları yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.  
Mezitli’nin Tece Mahallesi’nde kurulacak modern semt pazarının iki yıldır hayata geçmemesi ile ilgili eleştirilere sorularımız üzerine yanıt veren Neşet Tarhan, pazarcıları eleştirdi.

83 KİŞİLİK MODERN SEMT PAZARI HAZIR 
Tece Mahallesi’nde iki yıldır kurulması gündemde olan modern semt pazarının gecikmesindeki en büyük etkenin Pazarcılar Odası olduğunu belirten Tarhan, belediye olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmalarına karşın projenin geciktiğini söyledi. 
Birilerinin Mezitli’de pazarcılar üzerinden rant elde etmeye çalıştığını öne süren Tarhan, “Tece’de pazarcı sorununu çözebilmek adına belediye encümen kararı ile 83 kişilik bir pazar alanı kurduk. Zabıta ile Pazarcılar Odası söz konusu alanda esnaflık yapacak kişilerin listesinde uzlaştılar. 

“BAZI KİŞİLER PAZARCILAR ÜZERİNDEN KİŞİSEL RANT SAĞLAMA PEŞİNDE”
Pazarcılar Odası’ndan belge istedik ama belgeleri getirmediler. Son görüşmemizde ise sayının arttırılması talebinde bulundular. Biz de bu talebe olumlu yanıt verdik. Bütün pazarcılar yeni esnaf için imza toplasın, encümen kararı ile dahil edelim dedik. Ancak bu defa da oda yetkileri, ‘İmza alamayız’ dedi. Bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değil. Üzerinde uzlaşma sağlanamayan kişileri nasıl yeni Pazar alanına ekleyelim? Bu diğerlerine haksız olmaz mı? Buranın üzerinden kazanç sağlamak istiyorlar. Ancak bunu söylediğiniz zaman kötü oluyorsunuz. Belli rant çevreleri var. Evet, rant olmalı ama eşit dağılmalı. Mezitli’ye değer kazandırdık, bu değerden herkes nemalanmalı. Benim görevim bir kişiyi zengin etmek değil. Bazı kişiler pazarcılar üzerinden kişisel rant sağlama peşinde” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA