Bu konser kaçmaz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu konser kaçmaz!


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (MDOB), Aydın Gün anısına konser verecek.

Kültür Merkezi’nde 17 Ocak 2017 Salı günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek konsere Mersinlilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Tamamıyla Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirileceği konser Şadi Erdoğan’ın rejisi ile sunuluyor. Piyano eşliğinde gerçekleştirilecek olan konserde; 8 solist, 4 dansçı ve 5 orkestra sanatçısı görev alıyor. Piyanist Cemile Cabbar’ın eşlik edeceği konser için koreografiyi Banu Dağcıoğlu Türkeli üstlendi.

Sopranolar Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril El, Çiğdem Tezişçi, tenorlar Fırat Yalçınkaya, Kaner Sümer ile bariton-bas Hüseyin Çanlıoğlu ve Teyfik Rodos’un solist olarak katılacağı konserde görev alan bale sanatçıları : Koza İpek, Selahattin Erkan, Gülfem İncecik Özcan ve Göksu Kaçan, orkestra sanatçıları ise; İlkin Ünsal, Hakan Gürkan, Ahmet Suat İde, Kerem Özgür Erdem ve Bora Peynirci. Konserin ışık düzenlemesini Oktay Kanca, projeksiyon tasarımını da Ahmet Şeren üstleniyor.  

Aydın Gün Anısına Konser’de seslendirilecek eserler ise şunlar: A. Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu”ndan Yalancı Dünya adlı bölüm, “Eski Üslupta Kantat”ından Kapasam da Gözümü adlı bölüm, Selman Ada’nın “Aşk-ı Memnu” operasından Bihter-Behlül düet, “Ali Baba & 40” operasından Abdullah arya, Nurcihan-Abdullah düet ile Haramibaşı arya, Turgay Erdener’in Sen Sen Sen, Çalın Davullar ve Geçer adlı şarkıları, Ali Hoca’nın düzenlemesiyle Çökertme adlı Halk Türküsü, Yalçın Tura’nın “Karacaoğlan” operasından Elif arya ile Sevmek Nedir adlı şarkısı, Muammer Sun’un  Seni Sevdim Diye adlı şarkısı, Cem İdiz’in “Kanlı Nigar” müzikalinden Haydar arya, Ali Darmar’ın Ağlar Gezerim adlı türküsü ve Cemal Reşit Rey’in Çeşme adlı türküsü,

MDOB’dan konser ile ilgili yapılan açıklamada, “1949'da Ankara Operasını kuran, 1960'ta İstanbul Şehir Operasını tek başına kuran,1309 sayılı kanunu yazarak Opera Bale Genel Müdürlüğünü kuran, 1973'te İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'ni başlatan ve yıllarca uluslararası boyutta yöneten, ülkemizin tüm opera ve bale çalışanlarının meslek sahibi olmasını tek başına sağlayan bu büyük insanı vefa ile anmaktayız” denildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA