Büyükşehir’den bir günlük farkındalık! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’den bir günlük farkındalık!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası dolayısıyla ‘Karanlıkta Yemek’ adlı farkındalık etkinliği düzenledi. Yemekte protokol üyeleri ve davetliler siyah bantlar ile gözlerini kapatarak, görme engelli bireyler ile empati kurmaya çalıştı.

Engellerin dünyasına karşı toplumsal duyarlılığının artırılması ve engelli bireylerin sorunlarını onları da çözüme dâhil ederek çözmek için çalışmalarını yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirilerek görme engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla  ‘Karanlıkta Yemek’ etkinliği düzenlendi.

Orkide Restaurant’ta gerçekleşen empati çalışması niteliğindeki yemeğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, TRT Çukurova Müdürü Sebahattin Kahraman, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Gülcihan Ekinci,  meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Yemekte davetliler ile beraber gözlerine siyah bant takarak yemek yiyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan etkinliğin görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak ve onların hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmek konusunda oldukça anlamlı bir çalışma olduğunun altını çizdi. Başkan Kocamaz, “Bu çalışma, görme engeli bireylerle empati kurabileceğimiz ve onların sıkıntılarını paylaşabileceğiz bir çalışma. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’i engelsiz bir şehir yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu kadar kısa süre içerisinde problemleri tamamen çözme şansınız yok ama bir yerlerden başlanması gerekiyordu. Hedefimiz Mersin’de yaşayan bütün engelli kardeşlerimizi engelsiz bir kentte yaşatabilmek” dedi.

“DÜNYANIN TÜM ENGELLİ SANATÇILARINI MERSİN’DE BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasının devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilk olan Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kurarak diğer belediyelere de örnek teşkil edecek bir adım attıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2017 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları ve dünyada bir ilk olacak Engelliler Kültür ve Sanat Şenliği’nin müjdesini verdi.

Düzenlenmesi planlanan şenliğin dünyadaki bütün engelli sanatçıları Mersin’de bir araya getirmeyi hedeflediğini söyleyen Başkan Kocamaz, konuşmasında “Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece Türkiye’de değil, dünyada bir ilki başaracak. 2017 yılı sonbaharında tüm dünyadaki engelli sanatçıları Mersin’de toplayarak, bir engelliler kültür ve sanat şenliği yapmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili ön toplantıları yaptık” ifadelerine yer verdi.

Gözlerindeki siyah bantlar ile yemeklerini yemeye çalışan davetliler ise yemek sonrasında yaşadıkları deneyimleri paylaşarak, görmenin ne kadar önemli olduğunu ve görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları çok daha iyi anladıklarını ifade ettiler. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA