| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Mersin’in yüksek kesimlerindeki etkili kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Halk, “Hiç böylesini görmedik” derken, özellikle içmesuyu, elektrik ve yolların kapanması ile ilgi sorunlara çözüm bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

İklim değişikliği Akdeniz’i vuruyor: Mersin hortum, fırtına afetleri ile boğuşurken kentte geçtiğimiz haftalarda aşırı yağmur sonucu sel afeti yaşanmıştı. Ancak yüksek kesimlerde son 20 gündür devam eden kar yağışı da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kente 20 kilometre uzaklıktaki dağlık kesimlerde etkili yağış sonucu kar karınlığı yer yer 2 metreye dayandı.

TRAFİK FELÇ!

Güzel havayı fırsat bilen Mersinliler haftasonu kar keyfi yapmak için Arslanköy, Gözne ve Ayvagediği yaylalarına akın ederken, kar yağışının olumsuz etkileri de gün yüzüne çıktı.

Pek çok yaylaya ulaşım sağlanamazken, en yakındaki yerleşim yerlerine dahi güçlükle erişildi. Yayla yolundaki asfalt ve yol genişletme çalışmaları da bu durumun üzerine eklenince uzun trafik kuyrukları oluştu.

YAYLALARDA HALK; HİZMET BEKLİYOR

Gözne ve Ayvagediği sakinleri kentte bu derece yoğun kar yağışının en son 1981-1983 tarihlerinde görüldüğüne dikkat çekti. Ellerinde kazma ve küreklerle sürekli kar küremeye çalışan yöre halkı, arabalarının üzerine işaret bırakarak yerini belli etmeye çalışıyor.

Bölgede ulaşım sıkıntısını ise sık sık kesintiye uğrayan elektrik temini geliyor. Elektrik kesintisi yöre halkını canından bezdirirken, suların donması da halkı mağdur ediyor.

Öte yandan daha yüksek yerlerde Yörükler sık sık mahsur kalma tehlikesi yaşıyor. Yaylalarda kar mücadelesi varken, halk yetkililerden hizmet bekliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA