MERSİN DAHA KOORDİNELİ OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN DAHA KOORDİNELİ OLACAK


 

Vali Çakacak, yatırım ve hizmetlerin yürütülmesinde kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini gerektiren hususların yatırımcı kurum ve kuruluş yetkilileri tarafından dile getirileceğini, varsa darboğazların süratle aşılarak yatırımların hızla bitirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun ‘2017 Yılı Birinci Dönem Toplantısı’ Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Vali Yardımcısı Vekili Haluk Nuri Ballı, Kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ya da il müdürleri, çok sayıda meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
 
“İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON İLE YATIRIMLARIN HIZLA BİTİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ”
Yaptığı açılış konuşmasında; toplantıda 2016 yılının genel bir değerlendirmesinin yapılacağını belirten Vali Çakacak, yatırım ve hizmetlerin yürütülmesinde kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini gerektiren hususların yatırımcı kurum ve kuruluş yetkilileri tarafından dile getirileceğini, varsa darboğazların süratle aşılarak yatırımların hızla bitirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Konuşmasının devamında geçtiğimiz yıl içerisinde ilimizde yapılan ve yapımına devam edilen projeler hakkında bazı açıklamalarda bulunan Vali Özdemir Çakacak; “ 2016 yılında ilimizde yürütülen 270 işin toplam proje tutarı 7 milyar 567 milyon 328 bin TL’dir. Bununla birlikte geçen yılın başında bu işler için 668 milyon 167 bin TL ödenek tahsis edilmiş, ancak söz konusu yatırımlar için 835 milyon 266 bin TL harcama gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.
Sözlerine kurumlar arası işbirliği gereken durumlar olduğu takdirde, bu koordinasyonun Valilik tarafından düzenlenecek ara toplantılarla sağlanacağını belirterek devam eden Vali Özdemir Çakacak, söz konusu koordinasyon ve işbirliğinin yatırım çalışmalarının zamanında bitirilmesine büyük katkı sunacağının altını çizdi. Vali Çakacak konuşmasının sonunda kurul üyelerine ve basın mensuplarına Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
“ÇUKUROVA HAVALİMANI’NIN ALTYAPI VE ÜSTYAPI İŞLERİ BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK” 
Vali Çakacak açıklamasında; Çukurova Havalimanı ile ilgili yer tespitlerinin yapıldığını ve inşaat çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirtti. Projenin altyapı hazırlıklarının tamamlandığını, üstyapı ile ilgili olarak da en kısa zamanda ihaleye çıkılacağını kaydeden Vali Özdemir Çakacak, Havalimanı’nın altyapı ve üstyapı işlerinin birlikte yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

DERELER ISLAH EDİLECEK
Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdür Vekili Rahmi Şahin’in gerçekleştirdiği sunumun ardından 29 Aralık günü kentte yaşanan sel felaketine değinen Vali Çakacak, kentte bir daha bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için dere ıslah çalışmaları yapılması gerektiğine değinerek, “Taşkınların önlenmesi amacıyla derelerin üzerlerinin kapatılmaması, kapatılmış olan varsa da açılması hususunda Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeler bulunmaktadır. Bu amaçla Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin bir araya geleceği toplantılar düzenlenerek eylem planları oluşturulacak, bir daha böyle olumsuz durumların yaşanmaması için mutlaka yapılması gereken işler en kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin devam eden projelerle ilgili yaptıkları sunumlar ile sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA