“HİÇBİR ÜYEMİZİN TERÖR İLE BİR BAĞI YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HİÇBİR ÜYEMİZİN TERÖR İLE BİR BAĞI YOK”


 

Mersin’de son KHK ile KESK’e bağlı değişik sendikalara üye 7 kamu çalışanının ihraç edilmesi protesto edildi. Eylemde konuşan Kenan Hazar, “Hiçbir üyemizin terör ile bir bağı yok” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

KESK Mersin Şubeler Platformu, 6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan KHK ile 7 KESK üyesinin kamu görevlerinden ihraç edilmesini protesto etti. Grup adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, hiçbir üyelerinin terör ile bir bağının olmadığını ihraçların hukuksuz ve keyfi bir biçimde yapıldığını ve bakanlık yetkilerinin de bunun farkında olduğunu söyledi. 

“BAKANLIK YETKİLİLERİNİN DE BİLDİĞİNE EMİNİZ”
İhraç edilen kamu çalışanları adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen OHAL dönemlerinde terör örgütleri mücadele etmek yerine muhalif kesimleri tasfiye etmeye çalıştığını söyledi. Yayımlanan Karar Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen sendika üyelerinin terör ile bir bağının bulunmadığını ifade eden Hazar, “Hiçbir üyemizin terör ile bağı olmayacağını bizim kadar bakanlık yetkililerinin de bildiğine eminiz. Üyelerimizin açığa listelerine eklenmesinin amacı listelerin kalabalık olmasını sağlamak mı? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda 44 üyemizin işine son verilerek hali hazırda örgütlü davranmaya deva eden bizlere gözdağı verilmek istenmektedir. Ya da kapı kulu olmayan memurun bu yöntemlerle bezdirilmeye çalışılması mıdır?” dedi.

“BİZİ PARÇALAMAZ TAM TERSİNE GÜÇLENDİRİR”
İşlerinin, geleceklerinin, diplomalarının, kazanılan haklarının hukuk tanımayan bir keyfiliğin altında olduğunu söyleyen Hazar, “İhraç edilen açığa alınan her üyemiz onurumuzdur, gururumuzdur. Üyelerimizin mağdur olmadan yaşamlarını sürdürmeleri de boynumuzun borcudur. Yaratmaya çalıştığını mağduriyet bizi parçalamaz tam tersine güçlendirir. Mücadelemizi yükseltir, dayanışmamızı güçlendirir. Son arkadaşımızda görevine iade edilene kadar kararlılığımızı pekiştirir. Ya siz hukuk normlarına dönerek, insan haklarına demokrasiye dayalı bir toplum yapısını sergileyeceksiniz. Ya da biz son kişi kalsak da emek mücadelemizi, insan olma insanca yaşama mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz kamusal alan hiçbir iktidarın keyfi tutumunun ve kendi amaçlarının uygulama sahası olamaz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA