SERALARI BU DEFA DA HORTUM VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERALARI BU DEFA DA HORTUM VURDU


 

Mersin’in Bozyazı ilçesinde etkili olan hortum, dolu ve yağış büyük hasara yol açtı. Hortum, 50 dönümlük seraya zarar verdi.

Önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur ve dolunun ardından oluşan hortum Kaledibi, Beyreli ile Tekeli mahalleleri ve Ağzıkara mevkiinde birçok seraya zarar verirken, hortum ile uçuşan sera demirleri ve naylon yüksek gerilim hatlarında hasar meydana getirerek, elektriklerin kesilmesine neden oldu. Hortum birçok ağacı da yerinden söküp atarken, bir zeytin bahçesi büyük zarar gördü. Ayrıca aşırı dolu, Derebaşı Mahallesi ile ulaşımın kesilmesine neden oldu. Kötekler Mahallesi'nde ise kuvvetli yağış sonrasında ilk ve ortaokulun bahçe duvarının bir kısmı çöktü.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, yağış ve hortumdan zarar gören mahalleleri gezerek, mağdur olan çiftçilerle görüştü. Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Ballı, belediyenin imkanları doğrultusunda çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Diğer yandan hortumun yaklaşık 50 dönüm seraya zarar verdiği, Bozyazı Kaymakamlığı'nın oluşturduğu heyetin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA