KÜÇÜK BERAT’A BÜYÜK OPERASYON | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜÇÜK BERAT’A BÜYÜK OPERASYON


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Berat Şenkal’ın kalın bağırsağının 3’te 1’ini kaplayan 40 cm’lik bir enfeksiyon oluştu.

 Çocuklarda sık görülmeyen, yetişkinlerde de ‘aşırı antibiyotik kullanımı’ durumlarında nadiren rastlanan enfeksiyon, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması yöntemi ve ilaç tedavisiyle kurutuldu. Günlerce yeme sorunu yaşadığı için 3 kilo veren minik beratın iyileşir iyileşmez ilk istediği yemek, kaşarlı makarna oldu.

HAYATİ TEHLİKE OLUŞABİLİRDİ

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, Berat’la ilgili bilgi verirken “Psödomembronöz enterekolit enfeksiyon, yetişkinlerde ve çok fazla antibiyotik kullanılması durumunda görülebilir. Bu hastalığın bu kadar küçük bir çocukta, üstelik antibiyotik kullanmadığı halde görülmesi çok şaşırtıcı” dedi. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt da Berat’ın tedavisinin evinde süreceğini, birkaç gün içinde yaralarının da iyileşeceğini söyledi. Dr. Bozkurt, “Birkaç gün daha gelmeseydi, Berat için hayati tehlike söz konusuydu” dedi. Anne Sonay Şenkal ise “Oğlum tedavinin ardından rahatladı, yemek yiyebiliyor. Hatta benden kaşarlı makarna istiyor” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA