Hızlı tren yer altına alınsın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hızlı tren yer altına alınsın!


 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mobil Restoranda düzenlenen programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Can, çalışmalarını anlattı.

Özellikle hızlı tren projesinin şehir içinde geçen belirli bir bölümünün yer altına alınması için basın mensuplarından destek isteyen Başkan Can, “Kavaklı Hemzemin Geçit yani mezarlığın oradaki yere geçit yapılmaya başlandı. Gerek Mithatpaşa gerekse Yeşilyurt Hemzemin geçitlerinin projeleri henüz yok. Her platformda dile getirdiğimiz gibi hızlı tren projesine karşı değiliz. Hızlı tren projesi, şehrimize artı getirir. Şehrimizin kuzeyinden güneyine, güneyinden kuzeyine araçla geçeceğiz. Araç alttan veya üstten geçer, hiçbir sıkıntı olmaz. Peki yaya geçişini düşünün, yayalarımızın geçmesi için aynı Sunay Atilla Köprüsüne yaptığımız gibi yürüyen merdiven yapmak gerekir. 7 metre 10 cm yükseklik. Herkes bu merdiveni çıkıp, inmemek için acilin karşısındaki hemzemin geçitten geçiyor, yani bir alternatifi var. Yarın orası kapanacak ve hiçbir alternatif kalmayacak. Bizler bir maliyet çıkarın ve bu hızlı treni 2 kilometrelik yerden yerin altına alalım 1000/7 eğimle 3.5 km. eder. Bu 3.5 km. yerin altından alın, Sunay Atilla üst geçidi yıkılsın, orası mevcut trafiğe açılsın artı mevcut istasyondan yerin altına merdiven yapalım aynı metro gibi vatandaşlarımız trene binsin. Kavaklı yine yapılsın ama Mithatpaşa’dan girsin Kavaklı hemzemin geçitten yine çıksın. Bunun bir maliyetini istedik, maliyeti fazlaysa, devlet de bizim, hükümetimiz de bizim, hepsi devletimizin parası. Biz buna karşı çıkmayız. Eskişehir’deki Porsuk Çayını örnek olarak gösteriyorlar fakat Porsuk çayının zemini bataklık, bizim burada bataklık yok. Porsuk Çayında devletimiz gerçekten çok büyük bir maddi külfete girdi. Haklısınız ama bizim burada zemin sağlam. Gerekirse Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak  trenin kazısına yardımcı olalım. Tren alttan geçtiği taktirde üst alan, ticari alanda olur, yeşil alan da olur, yıllarca Tarsus'u ikiye bölen bir yer iken, birleşme ve orta merkezi olur. Trenin yer altına alınması durumunda üst alana 100 dönüm yer çıkıyor. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Can, 2017 yılında yapılacak hizmetleri tek tek anlatıp,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir kez daha kutladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA