MERSİN’DE ENFEKSİYON SALGINI ARTIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ENFEKSİYON SALGINI ARTIYOR!


 

Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, son günlerde artış gösteren gribal enfeksiyonlara bağlı hastalıklara karşı uyarıda bulunarak, hijyen, doğru beslenme ve bol sıvı tüketimi önerisinde bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de soğuk havaların başlamasıyla birlikte halk arasında girip ve soğuk algınlığı isimleriyle bilinen viral hastalıklarda artış yaşanıyor. 
Havaların soğuması ve geçtiğimiz haftalarda kenti vuran sel felaketi nedeniyle grip ve soğuk algınlığı hastalıklarının artış gösterebileceğini belirten Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, bu hastalıkların el yoluyla bulaştığına dikkat çekerek, vatandaşları el temizliğine dikkat etmeleri önerisinde bulundu. Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinden dolayı musluk sularının kaynatılarak tüketilmesi ve meyve sebze ve gıdaların bol su ile yıkanması çağrısında bulunan Dr. Uğurhan, hasta vatandaşlara bol sıvı tüketilmesi ve bol istirahat edilmesi önerilerinde bulundu. 

“BU ENFEKSİYONLAR EN ÇOK EL YOLU İLE BULAŞIYOR”
Eylül ayı ile Mart ayının arasındaki zaman diliminde bazı enfeksiyon hastalıkları artış gösterebileceğini söyleyen Dr. Uğurhan, Enfeksiyon hastalıklarının toplu yaşam koşulları nedeniyle daha hızlı yayıldığına dikkat çekti. Hasta vatandaşların el ve yüz temizliğine daha da önem vermesi gerektiğini vurgulayan Dr. Uğurhan, “Enfeksiyonlar koruma yöntemlerini bilememekten dolayı çabuk yayılır. Özellikle kış aylarında insanların hapşırmayla, aksırmayla, öksürmeyle mikropların yayıldığını düşündüğümüzde insanların el hijyenlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bu enfeksiyonlar en çok el yolu ile bulaşıyor. Bir insanın vücut çıkarışı ele bulaştığı zaman, bu el başka yere bulaştığında diğer bir savunmasız kişi de buraya dokunduğunda da kendisine de bulaştırmış oluyor. O yüzden mutlaka kış aylarında el temizliğine çok dikkat etmeli, insanlar eğer hastalarsa hapşırdıklarında ya da öksürdüklerinde mendil kullanmalıdırlar. Eğer kişi hastalanmışsa, viritük bir enfeksiyona yakalanmışsa, bol sıvı alı istirahat etmeye ellerini yüzlerini temiz tutmaya özen göstermeliler.

“KENDİ BAŞINIZA ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN”
Enfeksiyon rahatsızlıklarında antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi uyarısında bulunan Dr. Uğurhan, “Bu hastalıkların çok az bir kısmında antibiyotiğe gerek vardır. İnsanlar kesinlikle ve kesinlikle kendi başlarına antibiyotik kullanmasınlar ve hekimleri de antibiyotik vermeleri için de zorlamasınlar. Bunlar yanlış uygulamalardır. Bu tarz viral hastalıkların çoğu istirahat ile bol sıvı tüketimi ile ancak geçebilir” diye konuştu. 

“SULARIN KAYNATILARAK İÇİLMESİNDE FAYDA VAR”
Geçtiğimiz hafta Mersini vuran sel felaketi nedeniyle vatandaşların su tüketimine dikkat etmesini isteyen Dr. Uğurhan, “Bir başka risk biliyorsunuz geçen hafta büyük bir sel felaketi yaşadık. Bütün kanalizasyonlar taşmıştı. Bu taşan suların içme sularına karışma riski var. Şuan için elimizde net veriler yok ama bu risk var. Mutlaka ama mutlaka insanlar çeşmeden su içiyorsa bu suların kaynatılarak içmelerinde fayda var. Sebze ve meyvelerin daha iyi yıkanmasında fayda var. Çünkü sebzelerde de buna benzer konta mine bulaşmalar olmuştur. Sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanması gerekiyor. Yemekleri mümkünse daha da pişirerek yenmesi gerekiyor. Çiğ yenmesi zorunda olan besinleri de mutlaka çok iyi yıkanarak tüketilmesinde fayda var” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA