TAKSİ DURAKLARINA DÜZENLEME! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAKSİ DURAKLARINA DÜZENLEME!


 

Mersin’de taksi durak yerlerinin yeniden belirlenmesi ve taksi hizmeti verecek T plaka sayısının arttırılması için düğmeye basıldı! Ruhsatsız korsan taksilere geçit verilmeyecek!

Hediye EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı meclis toplantısında kentteki taksi durağı sayısının arttırılması ve taksi duraklarının yeniden düzenlenmesine ilişkin düzenlemeler görüşüldü.  

Toplantıda; Şehir Hastanesi için 50 adet, MEÜ Üniversite Hastanesi için 40 adet, MEŞOT için 40 adet, Forum AVM için 25 ve Marina AVM için 10 adet taksi durağı yeri belirlendiği açıklanarak, söz konusu durak yerlerinin 10 yıl süreyle ihaleye çıkarılması için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ile ilgili teklif; Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonları’na havale edildi.
Bir diğer teklif ise Mersin ve Tarsus ilçelerinde 90 adet taksi durağının yenilenerek ‘tek Tip’ hale getirilmesine yönelik düzenleme oldu. Bu teklifte; Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonlarına havale edildi 

MEVCUT TAKSİ DURAKLARINA ÖNCELİK VERİLECEK AMA! 
Ancak teklif ile ilgili söz alan AKP’li Meclis Üyesi Kadir Canlı, hem Mersin hem de Tarsus için T plaka ihalesi ile ilgili bir teklif olduğunu anımsatarak, “Yeni hastanenin orada yeni bir tahsis yapacağız. Ama bazı yerlerde örneğin Forum’da, Marina’da mevcutta çalışan taksi durakları var. Maliyeye tescil edilmiş bu hizmeti eksiği ile dolsa bir şekilde hizmet verenler var. Bunların değerlendirilmesini nasıl düşünüyorsunuz? Nasıl bir yol izleyeceğiz? Bu da otogar mevzusu gibi veya başka bir mesele gibi sıkıntı oluşturmasın. Geçmişte T plaka yönetmeliği görüşürken mevcutların mağdur edilmeyeceği söylenmişti” dedi. 
Bunun üzerine söz alan Başkan Kocamaz ise ihalelerde önceliğin hali hazır taksi duraklarında olacağını belirterek, “Ama mevcut taksi işletmecilerine öncelik tanıyabilmemiz için onların da mutlaka ihaleye girmesi lazım. Yani onlar ihaleye girmeden, şuanda yasal bir durumda değiller, korsan durumdalar” dedi. 

NASIL ÖNCELİK TANINACAK?
Kadir Canlı ise tekrar söz alarak, mevcut taksi duraklarına nasıl öncelilik tanınacağını, ihale şartnamesine ön şart konulup konulmayacağını sordu. Bunun üzerine Başkan Burhanettin Kocamaz, “Aslında Mersin genelinde durak yerlerinin yeniden tespitine ilişkin bir öneri daha var gündemimizde. Çünkü ruhsatlı durak sayısı çok az, yani mevcut taksi duraklarının neredeyse 5’te biri korsan durumda. Rasgele korsan olarak konuşlanmışlar ve iş yapıyorlar, bunların yasal hale gelmesi lazım. Yasal hale geldiği zaman ihaleler yapılacak ve işlerine devam edebilecek. Ama aynı durak için başka bir taksi durağı da müracaat yapabilir. Bizim yasanın dışında hareket etme şansımız yok. Zararın neresinden dönülürse kardır. Zaten şuanda da biz yasal olmayan bir duruma göz yumuyormuşuz şeklinde değerlendiriliyor. 
Öte yandan taksi durakları belirlenirken UKOME, ilçe belediyeler ile birlikte karar vermesi lazım” dedi. 

“MEZİTLİ’DEKİ TAKSİLERİN HEPSİ KORSAN DURUMDA”
CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, Mezitli’de taksi duraklarının hiç birbirinin yerleri belirlenerek, ruhsatlandırılmasının yapılmamış durumda olduğunu söyledi. Tarhan, “Hepsi şuanda korsan durumda. Önce bir realite sağlanacak ki bu yerlere ilişkin taksi durakları belirlensin. Bu durumdan esnafta şikayetçi. 
AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya da, yeni bir kaos olmaması için mevcut taksi duraklarının mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA