ESRARENGİZ KAZI NEDEN 1,5 AYDIR SÜRÜYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESRARENGİZ KAZI NEDEN 1,5 AYDIR SÜRÜYOR?


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM’ye Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Tarsus’ta 1,5 aydır süren esrarengiz kazıyı sordu.

Bölgede oturan vatandaşların konu ile ilgili sorunlarını dinlemek üzere bölgede yaptığı çalışmalarda, kazının yapıldığı sokak ve çevresinin Özel Harekât polisleri tarafından tutulduğu ve kimsenin yaklaştırılmadığını gördüğünü söyleyen Atıcı, “Özel Harekât polislerince bir tehlikeden korunacak kadar önemli, bölge milletvekili dâhil herkesten gizlenen kazı çalışması devletin hangi kurumları tarafından ve hangi amaçla yapılmaktadır? Yapılmakta olan bu kazının gizliliği için herhangi bir mahkeme kararı var mıdır? Varsa hangi tarihte hangi mahkemeden alınmıştır? Bugüne kadar yapılan kazı çalışmalarında hangi tarihi eserler çıkarılmıştır? Bu eserler şu an nerededir? Daha önce bu alanda kaçak olarak yapılan kazıların uluslararası bir boyutu tespit edilmiş midir? Bu bölgedeki kaçak kazı çalışmaları nedeniyle işlendiği iddia edilen cinayetlerin uluslararası boyutu var mıdır? Bu gizli kazı çalışması ne zaman tamamlanacaktır? Bu konuda kamuoyuna ne zaman doyurucu ve gerçek bilgi verilecektir?” sorularına yanıt istedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA