11 GÜNDÜR YARDIM BEKLİYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

11 GÜNDÜR YARDIM BEKLİYORLAR


 

Mersin’de yaşanan sel felaketinde zarar gören bölgelerden biri de Davultepe oldu. Evleri çamur altında kalan aileler yetkililerin duyarsız kalmasından şikayet etti.

SONER AYDIN

Mersin’de 29 Aralık’ta yaşanan sel felaketi yeni mağdurları doğurmaya başladı. Kent merkezi, Tarsus, Adanalıoğlu ve Kazanlı hattındaki çiftçilerin yanı sıra Mezitli ilçesi sınırları içinde yer alan Davultepe’de oturan vatandaşlar da selden mağdur olanlardan.

“HER YAĞMURDA TEDİRGİN OLUYORUZ”

Sel felaketi nedeniyle evleri tamamen çamur altında kalan vatandaşlar 15 yıl önce de benzer bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Evlerinin yakınında bulunan dere yatağının doldurularak imara açılmasının, evlerinin çamurla dolmasına neden olduğunu vurgulayan vatandaşlar, her yağmurda tedirgin olduklarını belirttiler.

11 GÜNDÜR YARDIM BEKLİYORLAR

Sel’in üzerimde 11 gün geçmesine rağmen yetkililerin yardım eli uzatmadığını öne süre vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Evi çamur içinde kalan site sakinleri, tutanakların tutulduğunu ancak barınacak yerlerinin olmadığını komşularının yardımıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını belirttiler. Kaldıkları sitede 8 dairenin çamur içinde kaldığını belirten bir site sakini, “Evimizde inceleme yapan yetkililer bin 500 lira yardım edeceklerini söylediler. Sinirlenip o parayı ret ettim. Ama şuan mecburen o parayı gidip alacağım. Evim tamamen kullanılmaz hale geldi. İlk gün evde kalmak istedim. Sabaha kadar gözü yaşlı bir şekilde sandalyede oturdum. 10 gündür akrabalarımda, komşularımda kalıyorum.  Yetkililerden yardım istiyorum. Sesimizi duysunlar” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA