Drenaj hattı yokmuş! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Drenaj hattı yokmuş!


 

Mersin’i vuran sel sonrası ‘Sahipsiz kaldılar’ başlığıyla yaptığımız haberde Barış Mahallesi’ndeki yurttaşların tepkilerini dile getirmiştik. Akdeniz Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, mahallenin drenaj hattının olmadığı açıklandı!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de yeterli tedbirin alınmaması nedeniyle afete dönüşen selin yaraları sarılmaya çalışırken, ilginç bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sel sonrası ‘Sahipsiz kaldılar’ başlığıyla yaptığımız haberde Barış Mahallesi’ndeki yurttaşların tepkilerin idile getirmiştik. Akdeniz Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklamada, mahallenin drenaj hattının olmadığı açıklandı!

YAĞMUR SUYUNU TAHLİYE EDECEK DRENAJ HATTI YOK!

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin habere konu olan evlerde inceleme başlattığı bildirilerek şu ifadelere yer verildi; “İnceleme çerçevesinde ilk olarak Bahçe Mahallesi 4521 Sokak 12 numaralı ev ziyaret edilmiştir. Kentimizin yaşadığı sel felaketi esnasında burada oluşan su birikintisinin, anılan sokakta yağmur suyunu tahliye edecek drenaj hattının bulunmamasından kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Bu konuda sorumlu ve yetkili kurum olan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ile gerekli yazışmalar yapılacak ve sokağa drenaj hattı bağlanması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

VATANDAŞA YARDIM ELİ UZANDI

Sel felaketinden etkilenen ve haberde yer alan Barış Mahallesi 4515 Sokakta bulunan meskende yapılan incelemede ise 26 numaralı meskenin bahçe duvarında sel sularından kaynaklı bir tahribat ve bozulma olduğu tespit edilmiştir. Ekiplerimiz yıkılma tehlikesi nedeniyle iş makinelerinin de yardımıyla söz konusu bahçe duvarının yıkımını gerçekleştirmiştir. Gerekli malzemelerin temini ve molozların kaldırılmasının ardından bahçe duvarı ekiplerimiz tarafından yeniden örülecek ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeye çalışılacaktır. Aynı zamanda bu alanda birikmiş çamurlar temizlenecek ve bypass tabir edilen mıcır malzemesi serilecektir. Mağdur vatandaşlarımızın konutlarının içine giren su nedeniyle uğradıkları maddi zararın telafisi için devletimizin ilgili kurumları tespit çalışmalarını yapmaktadır. Vatandaşlarımız, belediyemizin yetki ve sorumluluğundaki her türlü konuda bizlere ulaşabilirler”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA