‘Elmanın hakikati’ Mersinlilerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Elmanın hakikati’ Mersinlilerle buluştu


 

Ressam Muvaffak İren’in, Mersin’deki 3. sergisi ‘Elmanın Hakikati’ ismi ile sanatseverlerle buluştu.

Mehmet Nabi Batuk

Elma figürü üzerinden evrensel varoluşun felsefesini anlatmaya çalışan ressam Muvaffak İren’in, ‘Elmanın Hakikati’ isimli sergisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde Mersinlilerle buluştu. Mersin’de 3’üncü, MTSO Sanat Galerisi’nde ise ilk kez sergi açan İren’in sergide 21 eserini sergilendi.

Etkinliğin açılışına ressam Ahmet Yeşil’in yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever katıldı.

Sanatı; bilim, felsefe ve maneviyat ile birlikte hakikatin arayışında bir disiplin olarak kabul ettiğini kaydeden İren, eserlerinde elma figürü üzerinden evrensel varoluşun felsefesini anlatmaya çalıştığın söyledi.

KALIPLAŞMIŞ MANALARI ÇAĞA UYGUN YORUMLUYOR

Tarsus’ta var olduğuna inanılan Şahmerana da değinerek yöre insanının Şahmeranı hep aynı tarzda işlediğini belirten ressam İren, “Onların sanatına saygım sonsuz. Ancak benim eserlerim evrim geçirmiş şahmeranlardır. Kalıplaşmış manaları çağa uygun olarak yorumlamaktayım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Mersinli ressam Rafet Van’ı da anan İren, bir sohbet sırasında Van’ın kendisin; “Keşke Tarsus’ta bir Şahmeran Müzesi olsa ve senin eserlerin bu müze de sergilense” dediğini anımsatarak, her sanat eserinde, sanatçının o esere aktardığı bir enerji seviyesi olduğunu vurguladı. Muvaffak İren, o enerji seviyesinin de sanatçının kavramsal gelişimiyle doğru orantılı olduğunu kaydederek, “Gelecek dönemde sanat, bu enerji seviyesiyle yani frekanssal değerlerle ölçülecek” dedi.

Sergi 26 Ocak 2017 tarihine kadar gezilebilecek. Sergi hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA