SEL AKILLARINI BAŞLARINA GETİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEL AKILLARINI BAŞLARINA GETİRDİ!


 

Mersin’de maddi manevi faturası ağır olan sel felaketi belediyelerin aklını başına getirdi!

Önümüzdeki günlerde oylanacak 1/5 bin ölçekli nazım imar planları için bir araya gelen belediye başkanları, kayıp dere yataklarının bulunması ve denize kadar açılması konusunda birleşti! 

Felaketin afete dönüştüğü sel, yerel yönetimleri harekete geçirdi! Mersin’de belediye başkanları sel sayesinde bir araya gelerek, felaketin boyutlarının artmasındaki en büyük etken olan dere yatakları için uzlaştı! 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde;1/5 bin ölçekli nazım imar planı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, firma yetkilileri ve kurumların idari ve teknik kadro yöneticileri katıldı.

DERE YATAKLARI KAYIP!
Toplantıda Promer Planlama tarafından belediye başkanlarına 1/5 bin ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı ile ilgili hazırlanan plan taslakları üzerine bir sunum yapıldı. Toplantıda ayrıca yaşanabilecek bir sel felaketi halinde dere akslarının genişletilmesi, kaybolan dere yataklarının tekrar açık dere haline getirilmesi ve düzenlenmesi prensibi kararı alındı.

TÜM MERSİN HALKININ BEKLEDİĞİ İMAR PLANI 
Uzun süredir Mersin halkının beklediği, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz ve Mezitli ilçelerinin 2035 yılına kadar olan projeksiyonunu, bölgesel nüfus yoğunluk kararlarını, ana ulaşım kararlarını, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme, yön büyüklükleri ve nüfusa hizmet edecek kentsel donatı kararlarını kapsayan 1/5 bin ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı ile ilgili iki gün boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıda ilçe belediye başkanları ile plan taslakları detaylı incelenip, görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu plan kapsamında Mersin’in gelecekteki perspektifi şekillendirilmeye çalışılırken aynı zamanda sel ve deprem gibi doğa olaylarının afete dönüşmemesi için dere yataklarının açık hale getirilmesi ve çevrelerinin yapılaşmaya konu olmayacak açık koridorlar olarak planlanması konusunda yapılacak hazırlıklarla ilgili daha radikal kararlar alınması konusunda görüş alışverişi ve değerlendirme yapıldı.

PLAN MECLİSE SUNULACAK
1/5 bin ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı ile yerleşik alanlar etrafında bulunan dere akslarının genişletilip denize kadar açılması planlanıyor. Bu plan ile dere aksları sorunu çözülüp, olası sel durumunda taşkınların önlenmesi sağlanacak.
1/5 bin ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı, ilçe belediye başkanlarının öneri ve görüşleri alındıktan sonra Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak.

TESPİT VAR, ÖNLEM YOK!
Toplantıyla ilgili yayınlanan basın bültenin, “Büyükşehir sel felaketinden önce sorunu tespit etmişti” denilerek, şu ifadelere yer verildi; “Büyükşehir Belediye Meclisi 10 Ekim 2016 tarihinde yapılan ve Mersin’in idari sınırları kapsamında Mersin ilinin alt ölçekli planlarını koordine edecek, arazi kullanım kararlarını bir stratejik yaklaşım içinde kurgulayacak, Mersin’in küresel, ülkesel ve bölgesel düzeyde potansiyellerini geliştirerek geleceğe taşıyacak, doğal ve kültürel değerlerini sürdürülebilir araçlar ve yöntemlerle koruyup geliştirecek, kontrolsüz göç ve hızlı kentleşme problemlerinin yarattığı ekonomik sorunlara çözüm getirecek, doğal varlıklar ve yenilenebilir enerji konularında sürdürülebilir bir ekolojik yaklaşım benimseyecek şekilde kentsel gelişmenin yönlendirilmesi konularını kapsayan 1/100 bin ölçekli Mersin İl Çevre Düzeni Planı içerisinde yer alan dere akslarının genişletilmesi ve açık hale getirilmesi kararı oy birliği ile kabul edilmişti”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA