VALİ ÇAKACAK FELAKETİ YERİNDE İNCELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ ÇAKACAK FELAKETİ YERİNDE İNCELEDİ


 

Kısa bir süre içerisinde metrekareye 170 kilogramdan fazla düşen yağışın neden olduğu sel felaketinden etkilenen bölgeleri daha önce havadan inceleyen Vali Özdemir Çakacak bu kez, felaketten etkilenen tarım arazilerini ve su tahliye pompa istasyonlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Vali Çakacak’a Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’ın yanı sıra Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ve Kulak Mahalle Muhtarı Süleyman Bağdaç da eşlik etti.

VALİ HALKI BİLGİLENDİRDİ
İncelemelerine selden en çok etkilenen yerlerden biri olan Tarsus İlçesi’ne bağlı Kulak Mahallesi’ndeki Aynaz Pompa İstasyonu’nu ziyaret ederek başlayan Vali Çakacak, çoğunluğunu örtü altı tarım yapılan seraların oluşturduğu tarım arazilerini yerinde inceledi. Sel sularından olumsuz etkilenen bu alanlar hakkında yetkililerden detaylı bilgi alan Vali Çakacak, aralıksız olarak devam edilen sel suyu tahliye çalışmalarını da titizlikle takip etti.
 Aynaz Pompa İstasyonu’ndaki incelemelerini tamamladıktan sonra, yine aynı mahalleye bağlı Kulak Pompa İstasyonu’na geçen Vali Çakacak, burada çiftçilere ve mahalle halkına çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

SU TAHLİYE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Konuşmasında, tüm ekiplerin çiftçilerin yaralarını sarmak için temizleme ve tahliye çalışmalarını 24 saat esasına göre, yoğun bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Vali Özdemir Çakacak, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından mevcut pompalara ilave olarak getirilecek olan 6 pompa ve jeneratörler sayesinde çalışmaların daha da hızlanacağını kaydetti.
 Konuşmasının sonunda Vali Çakacak, seraları ve tarlaları zarar gören çiftçilerin ve mahallelinin sorunlarını dinledi ve onlara geçmiş olsun dileklerini iletti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA